מתכון

חריימה עגבניות צהובות

יולי 2017
2 דירוגים
חריימה עגבניות צהובות 
. צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר
חריימה עגבניות צהובות . צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

למה שלא תקחו את החריימה שלכם צעד אחד קדימה ותחליפו את העגבניות והפלפלים האדומים בצהובים?

תדאגו מראש לחלה (או שתיים) כי החריימה הזה מתחנן ללחם, ובמיוחד לחלה שתספוג את שאריות הרוטב המתקתק והחריף. בפסח אפשר לספוג את הרוטב עם לחמניות מיוחדות לפסח.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

להגשה:

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

‏מחממים מחבת גדולה ועמוקה (למשל סוטאז') עם 5 כפות שמן זית. מוסיפים בצלים, פלפלים, קליפת לימון ו-1/2 כפית כורכום ומטגנים על להבה בינונית 10 דקות עד שהירקות מתרככים ומזהיבים קלות. מתבלים במלח.

2

מוסיפים עגבניות ומבשלים 20 דקות על להבה בינונית עד שהן מתפרקות לגמרי בתוך הרוטב. מערבבים מדי פעם. מתקנים תיבול.

3

מערבבים את שארית השמן והכורכום בקערית. מורחים את נתחי הדג בשמן כורכום ומתבלים במלח.

4

מחממים מחבת בעלת ציפוי מונע הידבקות וצורבים את נתחי הדג כשהעור כלפי מטה דקה-שתיים עד שהעור נעשה קריספי.

5

מעבירים את נתחי הדג למחבת עם הרוטב, מכסים ומבשלים 5 דקות על להבה בינונית עד שהדג מוכן.

6

מזלפים מעט מיץ לימון ומגישים חם.