מתכון

חריין (חזרת)

לחזרת במטבח היהודי תפקידים רבים, אך בעיקר היא זו שוסיפה עקצוץ לתבשילים

31,750 בשלנים התעניינו במתכון זה
ספטמבר 2019
חריין (חזרת). צילום: shutterstock
חריין (חזרת). צילום: shutterstock

כממרח עם סלק היא בת לוויה מושלמת לגפילטע פיש, קניידלך או לשון כבושה.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

הטבה לקוראי השולחן: משלוח חינם בכל הזמנה של תוצרת חקלאית פרימיום באתר "פרשוק"

אופן ההכנה

1

מבשלים סלקים בקליפתם בסיר מלא מים במשך שעתיים. מצננים, קולפים, נפטרים מהחלק התחתון הקשה ומגרדים על פומפייה גסה.

2

קוצצים שורש חזרת במעבד מזון (זהירות החריפות עשויה לגרום לצריבה בעיניים). מוסיפים את שורש החזרת הקצוץ לסלק, מוסיפים גם מלח וחומץ ומערבבים. מוסיפים סוכר בהדרגה (עוצרים כשמגיעים לרמת המתיקות הרצויה).

3

מעבירים לצנצנת אטומה, מאחסנים במקרר ורצוי למשך יומיים לאיחוד טעמים.