מתכון

חריין (חזרת)

ספטמבר 2019
7 דירוגים
חריין (חזרת). צילום: shutterstock
חריין (חזרת). צילום: shutterstock

לחזרת במטבח היהודי תפקידים רבים, אך בעיקר היא זו שוסיפה עקצוץ לתבשילים

כממרח עם סלק היא בת לוויה מושלמת לגפילטע פיש, קניידלך או לשון כבושה.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים
שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מבשלים סלקים בקליפתם בסיר מלא מים במשך שעתיים. מצננים, קולפים, נפטרים מהחלק התחתון הקשה ומגרדים על פומפייה גסה.

2

קוצצים שורש חזרת במעבד מזון (זהירות החריפות עשויה לגרום לצריבה בעיניים). מוסיפים את שורש החזרת הקצוץ לסלק, מוסיפים גם מלח וחומץ ומערבבים. מוסיפים סוכר בהדרגה (עוצרים כשמגיעים לרמת המתיקות הרצויה).

3

מעבירים לצנצנת אטומה, מאחסנים במקרר ורצוי למשך יומיים לאיחוד טעמים.