מתכון

טְבֶּחָה כמוּניָה – נזיד שעועית ובשר

ספטמבר 2019
1 דירוגים
טְבֶּחָה כמוּניָה - נזיד שעועית ובשר של ריטה רומנו. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: עמית פרבר
טְבֶּחָה כמוּניָה - נזיד שעועית ובשר של ריטה רומנו. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: עמית פרבר

תבשיל בקר טריפוליטאי בבישול ארוך שמשלב בתוכו שעועית, פלפלצ'ומה והרבה מאוד שום

טבחה בטריפוליטאית זה תבשיל ויש עשרות סוגים: טבחה בל קרעה (עם קישוא) או טבחה בל סלק או הטבחה כמוניה, שבאותה מידה יכול היה להיקרא טבחה בל שום, שכן מלבד נתחי בשר עם ניחוחות של כמון, שמתבשלים ארוכות, הוא מכיל גם הרבה מאוד שום.

שימו לב: ריטה לא משרה את השעועית, כך שבמהלך הבישול הממושך היא סופחת הרבה מים ובכל זאת מתרככת.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים
שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מחממים סיר גדול עם שמן ומטגנים שום 4-3 דקות על להבה נמוכה תוך כדי ערבוב עד שהוא מעלה ניחוח. מוסיפים פלפלצ’ומה ומערבבים לפיזור.

2

מוסיפים כוס מים, רסק עגבניות ובשר ומערבבים. מוסיפים שעועית, יוצקים מים לגובה כ- 7 ס”מ מעל התכולה ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה, מתבלים בכמון, מכסים ומבשלים 3 שעות או עד שהשעועית והבשר רכים מאוד. מדי פעם מציצים - אם במהלך השתיים וחצי הראשונות רמת הנוזלים יורדת, משלימים לגובה ההתחלתי. בחצי השעה האחרונה לא מוסיפים מים. מתבלים במלח.

3

התבשיל נשמר עד שבוע בקופסה אטומה במקרר.