מתכון

טאג'ין בקר עם פירות מיובשים ואגוזים

1 דירוגים
טאג'ין בקר עם פירות מיובשים ואגוזים. צילום: shutterstock
טאג'ין בקר עם פירות מיובשים ואגוזים. צילום: shutterstock

קלאסיקה של שולחן ראש השנה המרוקאי, שתהיה מנה עיקרית נהדרת בכל ארוחת חורף לצד ערימת קוסקוס כמובן

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

להגשה (לא חובה)

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

משרים את הפירות המיובשים ביין אדום בקערה גדולה למשך שעה.

2

בינתיים שמים את הבשר בסיר בינוני, מוסיפים מים כדי כיסוי, מתבלים במלח ופלפל ומביאים לרתיחה. מקפים את הקצף שנוצר על פני הנוזל, מנמיכים את הלהבה ומבשלים כשעה עד שהבשר כמעט רך. מסננים ושומרים כוס מנוזל הבישול.

3

מחממים שמן זית בטאג'ין או בסיר רחב וכבד ומאדים בצל כ- 5 דקות עד שהוא שקוף. מוסיפים דבש ומבשלים 8 דקות להזהבה עמוקה.

4

מוסיפים את הבשר המבושל לטאג'ין. מסננים את הפירות המיובשים (את היין שומרים בצד) ומוסיפים גם אותם. מתבלים בכוסברה, קינמון, הל, כורכום, כמון, מלח ופלפל ומערבבים היטב. מבשלים 6-5 דקות.

5

מוסיפים ג'ינג'ר, מיץ לימון ואת היין ששמרנו, טועמים ומתקנים תיבול. מנמיכים את הלהבה למינימום, מכסים ומבשלים בבעבוע עדין 30 דקות עד שהבשר רך מאוד. מדי פעם מערבבים בעדינות או מנערים קלות את הסיר כדי לוודא שהבשרלא נדבק לתחתית. אם במהלך הבישול הנוזלים בסיר מתייבשים, מוסיפים מעט מנוזל הבישול של הבשר (ששמרנו בצד) - 1/4 כוס בכל פעם.

6

בינתיים מחממים מחבת ללא שמן וקולים שקדים, אגוזים וצנוברים על להבה נמוכה עד שהם מזהיבים.

7

מוסיפים את האגוזים והשקדים לסיר, מערבבים ומכבים את האש. מגישים עם קוסקוס בתוך הטאג'ין או בקערת הגשה ואם רוצים מקשטים בפרוסות תפוז.