מתכון

טאי משי – מתכון יפני מסורתי

דצמבר 2018
5 דירוגים
טאי משי  של שף מאסאקי סוגיסאקי. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: מורן אגסי
טאי משי של שף מאסאקי סוגיסאקי. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: מורן אגסי

טאי משי (Tai Meshi) - פארידה צלויה קלות עם אומלטים ואפונה חלוטה על מצע אורז יפני מסורתי

כלים: מסננת שינואה (מסננת צפופה ודקה)

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לקישוט

לציר דגים

למרק

לאורז

לקישוט

לציר דגים

למרק

לאורז

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות

אופן ההכנה

פארידה

1

חותכים את פילה הפארידה ל-8 חתיכות של 15 גר'. מתבלים את חתיכות הדג במלח, מטפטפים מעט סאקה, מניחים על האצה ושומרים במקרר 30 דקות.

קישוט

2

ערבבים את הביצה, חלמון הביצה והמלח ומכינים שלושה אומלטים דקים. חותכים לג'וליינים ושומרים בצד.

3

מרתיחים אפונה ירוקה ושומרים בצד.

ציר דגים

4

חותכים את ראשו וגופו של הדג לחתיכות בגודל 5 ס"מ.

5

מרתיחים מים במחבת לחום של 90 מעלות וחולטים את הראש והעצם 5 שניות. מניחים במי קרח. מנקים את הדם והקשקשים לחלוטין.

6

ממלאים את הסיר ב-900 מ"ל מים, מוסיפים את האצות ומשרים לפחות 30 דקות.

7

מוסיפים את חתיכות הדג למים ומעלים לאט לאט את הטמפרטורה של המים.

8

מבשלים 10 דקות, מסירים כל קרום שנוצר ברגע שהוא מופיע ומביאים את המים לרתיחה.

9

מנמיכים את החום למינימום וממשיכים לבשל על אש קטנה 10 דקות נוספות.

10

מנמיכים את החום למינימום וממשיכים לבשל על אש קטנה 10 דקות נוספות.

מרק

11

מערבבים את ציר הדגים עם המירין, הסויה הבהירה ורוטב הסויה ומביאים לרתיחה. מניחים בצד להתקררות.

האורז

12

מניחים את שני סוגי האורז בקערה גדולה, שופכים מים ומערבבים. מערבבים בידיים כמה פעמים ומוציאים את המים מוקדם ככל האפשר. חוזרים על כך.

13

מערבבים את האורז ללא המים 20 פעמים בתנועת לישה ושוטפים.

14

מעבירים את האורז בעדינות למסננת ומשאירים להוצאת הנוזלים 15 דקות.

15

מניחים את האורז בסיר עם המרק ומחממים בחום גבוה. ברגע הרתיחה מנמיכים את החום למינימום ומבשלים 15 דקות.

16

מגבירים את החום למקסימום ל-15 שניות ומכבים את האש לגמרי. משאירים את מכסה הסיר סגור 15 דקות.

הרכבת המנה

17

צולים את חתיכות הפארידה 3 דקות מכל צד. מניחים את האורז בצלחת ההגשה. מניחים את חתיכות האומלט והאפונה מעל האורז. מניחים את חתיכות הפארידה מעל המנה כולה.

הצעת הגשה

18

ניתן לקשט את המנה בפרחים אכילים.