מתכון

טארטלט משמש וריקוטה מבצק שקדים

יוני 2019
3 דירוגים
טארטלט משמש וריקוטה מבצק שקדים של מיכל מוזס. צילום: איילון פז. סטיילינג: אוריה גבע
טארטלט משמש וריקוטה מבצק שקדים של מיכל מוזס. צילום: איילון פז. סטיילינג: אוריה גבע

טארטלטים יפהפיים, שמיועדים למי שאוהב מתיקות עדינה. אפשר גם להכין גרסה מזרח תיכונית זריזה מאטריות קדאיף

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לקלתית

למלית

לזיגוג

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

לקלתית

1

מערבלים את כל החומרים למעט ביצה וחלמון במיקסר עם וו גיטרה עד לקבלת בצק פירורי. מוסיפים ביצה וחלמון ומערבלים לבצק אחיד. אם צריך, מוסיפים כף קמח או מים לקבלת מרקם חלק (לא יבש מדי ולא דביק מדי). עוטפים בניילון נצמד ומקררים שעתיים.

2

מחממים תנור ל-170 מעלות. מקמחים קלות משטח עבודה ומרדדים את הבצק לעלה דק. קורצים עיגולים גדולים מעט מקוטר התבניות ומשטחים בתבניות על הבסיס והשוליים. מעבירים למקפיא ל-20 דקות עד שהבצק מתקשה.

3

אופים את הקלתיות כ-12 דקות עד שהבצק אפוי אך טרם הזהיב. מצננים לטמפ’ החדר ומשאירים את התנור פועל.

למלית

4

מערבבים בקערה ריקוטה, חלמונים, ריבה וסוכר (אם רוצים). מניחים כ-2 כפות מלית על כל קלתית ומסדרים מעל פרוסות משמשים.

5

אופים כ-10 דקות עד שהמלית מתייצבת. מצננים מעט ומעבירים למקרר לשעה.

לזיגוג

6

מחממים מעט ריבה (אפשר במיקרו) ומברישים את המשמשים בזיגוג.

7

שומרים מחוץ למקרר ומגישים באותו יום.