אני מאוד אוהב דבש כחומר גלם, ולכן היה זה רק עניין של זמן עד שהתבייתי על המתכון המושלם הזה, המשלב טארט, דבש ושמנת חמוצה – וגם גורף את כל המחמאות בסוף ארוחת החג. ציפוי הטארט בשמנת חמוצה מעניק לו מראה לבן, חגיגי ואלגנטי – ומעצים את טעמי הדבש, בזכות החמיצות העדינה של השמנת. שתהיה לכם שנה טובה ומדויקת, בדיוק כמו הטארט הזה.
>> לכל קינוחי ראש השנה של מורן גיל
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לבצק
למלית דבש
לציפוי ולקישוט
אופן ההכנה
1
מכינים את הבצק: מחממים תנור ל־170 מעלות
2
מעבדים קמח, אבקת סוכר וחמאה במעבד מזון או במיקסר עם וו גיטרה לפירורים דקים.
3
מוסיפים חלמון ומערבבים עד שנוצר בצק.
4
מרדדים את הבצק לעובי 2-3 מ"מ ולקוטר 28-29 ס"מ (גדול ב־4-5 ס"מ מקוטר התבנית), ומכניסים אותו למקרר לשעה כדי שיהיה נוח לעבודה.
5
משמנים את הרינג בחמאה וקורצים בעזרתו את הבצק המרודד הקר; מהבצק המרודד שנותר חותכים פסים ברוחב דפנות הרינג ומצמידים אותם לדפנות. מחברים את הבצק שבבסיס הרינג לבצק שבדפנות בטפיחות קלות עם קצות כריות האצבעות. חותכים את שאריות הבצק הבולטות החוצה מדפנות התבנית בעזרת סכין חדה לא משוננת.
6
מחוררים את בסיס הבצק במזלג ומכניסים למקפיא לחצי שעה.
7
לאחר שהבצק קפא, אופים אותו בתנור החם 10 דקות באפייה עיוורת (מניחים על הקלתית נייר אפייה ומעליו מניחים קטניות או משקולת מיוחדת לאפייה).
8
בינתיים מכינים את מלית הדבש: מערבבים את כל המרכיבים לתערובת חלקה ואחידה.
9
מעבירים את תערובת הדבש לטארט החצי אפוי ואופים בתנור החם 35-40 דקות, עד שהטארט משחים היטב ומרכז מלית הדבש מתייצב ומשתזף. מצננים את הטארט בטמפרטורת החדר כשעה לפני מזיגת הציפוי.
10
מכינים את הציפוי (מומלץ בסמוך להגשה): מערבבים היטב שמנת חמוצה עם דבש ונותנים להם לנוח בטמפרטורת החדר כ־10 דקות, כדי שיהיה נוח לפזר את הציפוי על הטארט. כדי לקבל ציפוי חלק, שופכים אותו בעדינות למרכז הטארט מגובה נמוך, ובתנועות מעגליות ועדינות מפזרים אותו על כל מלית הדבש האפויה.
11
מקשטים את הטארט במעט קליפת לימון מגוררת, שמפזרים על הציפוי, ובכמה נקודות של דבש נוזלי.