מתכון

טארט טאטן פולנטה עם סירופ דבש מתובל

יוני 2019
1 דירוגים
טארט טאטן פולנטה עם סירופ דבש מתובל של אילה ענבר אפללו. צילום: שרית גופן. סטיילינג: ענת לבל
טארט טאטן פולנטה עם סירופ דבש מתובל של אילה ענבר אפללו. צילום: שרית גופן. סטיילינג: ענת לבל

עוגות פולנטה, כמו עוגות סולת, אוהבות מאוד שמשקים אותן בסירופ מתוק. דבש מתובל הוא הסירופ המושלם

במתכונים רבים של טארט טאטן משתמשים בתפוחים מזן גולדן דלישס כי הם אינם מתפרקים במהלך הבישול ברוטב, וזו גם המלצתי. הקפידו לבחור תפוחים בעלי קוטר דומה כדי לסדר את הפלחים בצורה אחידה ויפה.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לתפוחים

לקרמל

לבלילה

לסירופ דבש מתובל

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

מכינים את התפוחים

1

בסיר גדול מביאים לסף רתיחה את כל החומרים מלבד התפוחים. מכניסים בכל פעם (ב-4-3 נגלות) חופן תפוחים לסיר ומבשלים כ-10 דקות תוך כדי ערבוב מדי פעם עד שהתפוחים רכים ומזלג ננעץ בהם בקלות. בתום הבישול מעבירים למסננת ומצננים. אפשר לבשל את התפוחים מראש, לסנן ולשמור בכלי אטום במקרר עד 3 ימים.

מכינים את בסיס הקרמל

2

משמנים את התבנית ומרפדים אותה בנייר אפייה. מבשלים סוכר בסיר על להבה בינונית תוך כדי ערבוב עדין עד לקבלת קרמל בצבע ענברי. כשהקרמל מתחיל להעלות אדים מסירים את הסיר מהאש ומוזגים בזהירות לתבנית כך שיכסה את כל התחתית (מטים מעט את התבנית). מניחים בצד להתייצבות.

מכינים את הבלילה ומרכיבים את הטארט

3

מחממים תנור ל-170 מעלות. טוחנים במעבד מזון שקדים, קמח ואבקת אפייה עד לקבלת תערובת אחידה. מערבלים חמאה, סוכר, מיץ לימון, קליפת לימון ותמצית וניל בקערת מיקסר עם וו גיטרה במהירות בינונית עד לקבלת תערובת חלקה, בהירה ואוורירית. מוסיפים בהדרגה לתערובת החמאה ביצים וממשיכים לערבל עד שהן נטמעות בתערובת. מוסיפים לתערובת קמח פולנטה, מלח ותערובת שקדים וממשיכים לערבל רק עד לקבלת תערובת אחידה. מסדרים את התפוחים המבושלים על שכבת הקרמל שבתבנית בצפיפות, כשהחלק הקמור כלפי מטה. מוזגים את הבלילה על התפוחים ומשטחים בעדינות בעזרת מרית. אופים במשך 45-40 דקות עד שהעוגה זהובה וקיסם הננעץ בה יוצא יבש. מוציאים מהתנור ומצננים כ-10 דקות. מניחים צלחת הגשה שטוחה על העוגה והופכים אותה כך שהתפוחים המקורמלים כלפי מעלה. מסירים את נייר האפייה ומצננים לטמפ' החדר.

מכינים את הסירופ

4

מבשלים את כל המרכיבים בסיר קטן על להבה נמוכה עד שהסירופ מסמיך. כשמופיעות בועות גדולות מסירים את הסיר מהלהבה ומוסיפים ברנדי. מצננים לטמפ' החדר. מגישים או שומרים מכוסה במקרר עד 3 ימים.

מקשטים

5

מברישים את התפוחים בסירופ בנדיבות. לחלופין אפשר להגיש את הסירופ לצד העוגה, לפרוס אותה למשולשים ולזלף כפית סירופ על כל מנה.