מתכון

טארט מסקרפונה, קפה ושוקולד חלב

את הטארט הזה טעמתי לראשונה במלון “פלאזה-אתנה” המפואר בפריז

מרץ 2025
טארט מסקרפונה, קפה ושוקולד חלב | צילום: Freepik
טארט מסקרפונה, קפה ושוקולד חלב | צילום: Freepik

הוא הגיע על עגלת קינוחים לצד שלל מאפים מגרים וגנב את ההצגה, אולי בגלל שילוב טעמים מנצח של קפה, שוקולד וגבינת מסקרפונה, ממש כמו בטירמיסו.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לקלתית:

לקרם קפה ושוקולד חלב:

לקרם גבינה:

אופן ההכנה

מכינים את הקלתית:

1

מערבלים חמאה, קמח וסוכר במעבד מזון לתערובת פירורית. מוסיפים ביצה וחלמון ומערבלים עד לקבלת כדור בצק.

2

מרדדים את הבצק על משטח מעט מקומח למלבן בגודל 35×13 ס”מ. מרפדים בבצק את תחתית ודפנות התבנית ומעבירים מערוך על שולי התבנית, כדי להסיר עודפים. אם מכינים בתבנית חד-פעמית, מרפדים רק את תחתית התבנית. דוקרים את בסיס הקלתית במזלג ומעבירים למקפיא לחצי שעה.

3

מחממים תנור ל 170 מעלות.

4

אופים כ 15 דקות עד הזהבה קלה ומצננים היטב.

5

מכינים קרם קפה ושוקולד חלב: מביאים לרתיחה חלב עם שמנת מתוקה, פולי קפה וקפה נמס בסיר קטן.

6

מסננים את התערובת החמה לקערה, מוסיפים מייד שוקולד, ממתינים כדקה ומערבבים לתערובת חלקה ואחידה. מצננים כ 30 דקות לטמפ’ החדר.

7

יוצקים על הקלתית, מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל 3 שעות להתייצבות.

מכינים קרם גבינה ומרכיבים את הטארט:

8

מערבלים שמנת מתוקה עם מסקרפונה, סוכר ותמצית וניל במיקסר עם וו גיטרה דקה-שתיים במהירות בינונית רק עד לקבלת קרם אחיד. מעבירים לשקית זילוף עם צנתר חלק בקוטר 2 ס”מ ומזלפים עיגולים על גבי קרם הקפה. לחילופין אפשר להניח על קרם הקפה כפיות גדושות של קרם הגבינה. זורים אבקת קקאו

9

מאחסנים מכוסה במקרר עד 3 ימים