הוא הגיע על עגלת קינוחים לצד שלל מאפים מגרים וגנב את ההצגה, אולי בגלל שילוב טעמים מנצח של קפה, שוקולד וגבינת מסקרפונה, ממש כמו בטירמיסו.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לקלתית:
לקרם קפה ושוקולד חלב:
לקרם גבינה:
אופן ההכנה
מכינים את הקלתית:
1
מערבלים חמאה, קמח וסוכר במעבד מזון לתערובת פירורית. מוסיפים ביצה וחלמון ומערבלים עד לקבלת כדור בצק.
2
מרדדים את הבצק על משטח מעט מקומח למלבן בגודל 35×13 ס”מ. מרפדים בבצק את תחתית ודפנות התבנית ומעבירים מערוך על שולי התבנית, כדי להסיר עודפים. אם מכינים בתבנית חד-פעמית, מרפדים רק את תחתית התבנית. דוקרים את בסיס הקלתית במזלג ומעבירים למקפיא לחצי שעה.
3
מחממים תנור ל 170 מעלות.
4
אופים כ 15 דקות עד הזהבה קלה ומצננים היטב.
5
מכינים קרם קפה ושוקולד חלב: מביאים לרתיחה חלב עם שמנת מתוקה, פולי קפה וקפה נמס בסיר קטן.
6
מסננים את התערובת החמה לקערה, מוסיפים מייד שוקולד, ממתינים כדקה ומערבבים לתערובת חלקה ואחידה. מצננים כ 30 דקות לטמפ’ החדר.
7
יוצקים על הקלתית, מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל 3 שעות להתייצבות.
מכינים קרם גבינה ומרכיבים את הטארט:
8
מערבלים שמנת מתוקה עם מסקרפונה, סוכר ותמצית וניל במיקסר עם וו גיטרה דקה-שתיים במהירות בינונית רק עד לקבלת קרם אחיד. מעבירים לשקית זילוף עם צנתר חלק בקוטר 2 ס”מ ומזלפים עיגולים על גבי קרם הקפה. לחילופין אפשר להניח על קרם הקפה כפיות גדושות של קרם הגבינה. זורים אבקת קקאו
9
מאחסנים מכוסה במקרר עד 3 ימים