מתכון

טארט פילו בצל, רוקפור ועשבי תיבול

מרץ 2016
טארט פילו בצל, רוקפור ועשבי תיבול. צילום: דניאל לילה | סגנון: נעמי אבליוביץ
טארט פילו בצל, רוקפור ועשבי תיבול. צילום: דניאל לילה | סגנון: נעמי אבליוביץ

כדי להכין טארט לא חייבים להכין בצק, לקמח, לרדד וללכלך את השיש; אפשר להשתמש בבצק פילו מוכן ולמלא אותו בכל טוב

כדי להכין טארט לא חייבים להכין בצק, לקמח, לרדד וללכלך את השיש; אפשר להשתמש בבצק פילו מוכן ולמלא אותו בכל טוב

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים
שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית במעט שמן זית.

2

פורשים את עלי הפילו על משטח העבודה ומכסים במגבת לחה.

3

מניחים עלה פילו בתבנית ומברישים בשמן זית. מהדקים לדפנות כך ששולי הפילו יגלשו מעבר לשולי התבנית. מפזרים מעל מעט פרורי לחם בשכבה אחידה וחוזרים על הפעולה עם מחצית מעלי הפילו. את השכבה העליונה מברישים בשמן זית ומכווצים את שולי הבצק לצורת מסגרת.

4

אופים כ-15 דקות עד להזהבה קלה.

5

מניחים בקערה גבינת שמנת, שמנת חמוצה, ביצים, מלח ופלפל ומערבבים היטב.

6

בעזרת מרית, מורחים את מלית הגבינה על בסיס הטארט לשכבה אחידה. מסדרים את טבעות הכרישה ועיגולי הבצל לכיסוי. מפזרים מחצית מגבינת הרוקפור, מזלפים מעל שמן זית ואופים בתנור כ-25 דקות.

7

מפזרים מעל הטארט עלי עשבי תיבול ואת יתרת גבינת הרוקפור. מזלפים כמה טיפות שמן זית ומגישים חם או בטמפרטורת החדר.