מתכון

טארט פלאן דבש ורוזמרין

חגיגות החלב קצת הסיטו את תשומת הלב מיתר חומרי הגלם. כאן שילבתי דבש טרי שנרדה באביב ובירת חיטה בטארט פלאן

791 בשלנים התעניינו במתכון זה
טארט פלאן דבש ורוזמרין של עידו פיינר | צילום: דניאל לילה
טארט פלאן דבש ורוזמרין של עידו פיינר | צילום: דניאל לילה

המסורת מדברת על ארץ זבת חלב ודבש – אבל חגיגות החלב קצת הסיטו את תשומת הלב מיתר חומרי הגלם. כאן שילבתי דבש טרי שנרדה באביב ובירת חיטה בטארט פלאן, אחד מהקינוחים האהובים עליי.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לבצק פריך

לקרם

לרוטב קרמל בירה

אופן ההכנה

מכינים את הבצק

1

מערבלים בקערת מיקסר עם וו גיטרה קמח, חמאה, אבקת סוכר, קורנפלור ומלח לתערובת פירורית. מוסיפים ביצה וממשיכים לערבל להיווצרות בצק. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומצננים כשעה במקרר.

2

מרדדים את הבצק על משטח עבודה מקומח לעובי 3 מ"מ ומהדקים אותו היטב לתחתית ודפנות תבנית משומנת. מעבירים למקפיא לשעה.

3

מחממים תנור ל־170 מעלות.

מכינים את הקרם

4

מביאים לרתיחה בסיר קטן חלב, שמנת מתוקה, דבש ורוזמרין. מכבים את הלהבה ומצננים מחוץ למקרר כרבע שעה. מסננים ומחזירים את התערובת לסיר.

5

טורפים בקערה נפרדת חלמונים, סוכר וקורנפלור לתערובת משחתית.

6

מביאים את תכולת הסיר לרתיחה חוזרת ומוסיפים בהדרגה תוך כדי טריפה לקערת החלמונים. מסננים את הבלילה בחזרה לסיר ומבשלים על להבה נמוכה תוך כדי טריפה 2־3 דקות להסמכת הקרם. מוסיפים חמאה ומערבבים להטמעתה.

7

יוצקים את הקרם החם להקלתית ומיישרים.

8

אופים 35־40 דקות להשחמת הקרם. מצננים את הטארט לטמפרטורת החדר ומעבירים לקירור במקרר ללילה שלם.

מכינים את הרוטב

9

מביאים בירה לרתיחה בסיר קטן.

10

ממיסים סוכר במחבת יבשה וממשיכים לבשל תוך כדי ניעור לקרמל בצבע ענברי. מסירים את המחבת מהלהבה, מוסיפים את הבירה בהדרגה וטורפים לאיחוד. מוסיפים חמאה ומערבבים להטמעתה. מצננים את הרוטב שעתיים לפחות לפני ההגשה.

11

חותכים את הטארט למשולשים, יוצקים מעל את הרוטב ומגישים.