מתכון

טארט ריקוטה, צנוברים ודובדבנים חמוצים

דצמבר 2018
4 דירוגים
טארט ריקוטה, צנוברים ודובדבנים חמוצים של שף אבי כהן. צילום וסטיילינג: רותם גולן
טארט ריקוטה, צנוברים ודובדבנים חמוצים של שף אבי כהן. צילום וסטיילינג: רותם גולן

אם נשאר מבצק הטארט, ניתן להקפיא ולגרר בפומפייה מעל מלית הטארט והדובדבנים לפני האפייה לעיטור

מצננים את הבצק במקרר כשעתיים בסך הכל.

לתבנית טארט בקוטר 28 או ל-2 תבניות מלבניות 30×10.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לבצק

למלית ריקוטה

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

לקלתית

1

מעבדים יחד במיקסר עם וו גיטרה את כל מרכיבי הבצק פרט לביצה ותמצית מי פריחת הדרים, עד לקבלת פירורים דמויי חול. מוסיפים את הביצה והתמצית ומעבדים רק עד קבלת בצק. עוטפים בניילון נצמד ומקררים כשעה.

2

לאחר כשעה בודקים שהבצק קשה למגע והתייצב מספיק. מקמחים משטח עבודה ומרדדים את הבצק לעובי של 1 ס"מ ולגודל התבנית. חותכים עודפים מהבצק ומחוררים את התחתית בעזרת מזלג על מנת שלא יתנפח באפייה, ומכניסים לקירור נוסף של כשעה. אופים "אפייה עיוורת" במשך 10 דקות בחום של 175 מעלות: מניחים נייר אפייה על הקלתית ועליו מעין "משקולת" מקטניות (גרגירי חומוס, לדוגמה).

למלית

3

מקציפים את הביצים והסוכר בבלנדר כחמש דקות ומוסיפים את הגבינה, החמאה הרכה והצנוברים. יוצקים את תערובת המלית על הקלתית החצי אפויה ומעטרים בדובדבנים.

4

אופים כ-40 דקות עד ליציבות מלאה של המלית.

להגשה

5

לאחר שהטארט התקרר, ניתן להבריש בגלזורה שקופה או בריבה כתומה מומסת מעט.