מתכון

טבחה בל-כמון עם בשר

פברואר 2021
טבחה בל-כמון עם בשר של רפי גואטה (צילום: shutterstock)
טבחה בל-כמון עם בשר של רפי גואטה (צילום: shutterstock)

רפי גואטה: "אצלנו נוהגים להכין את תבשיל השעועית הזה עם אוסובוקו, אבל אפשר להשתמש גם בנתחים לבישול ארוך. הכי טעים עם קוסקוס"

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים
שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מחממים שמן בסיר רחב. מוסיפים פפריקות ורסק עגבניות ומטגנים קלות עד שהגוון מתכהה.

2

מפנים מקום במרכז הסיר, מוסיפים פרוסות בשר ונותנים להן סגירה קלה.

3

מוסיפים שעועית לבנה, יוצקים מים עד 3 ס"מ מעל גובה השעועית ומביאים לרתיחה. מבשלים מכוסה על להבה נמוכה 3 שעות. מדי פעם מערבבים ובודקים שלא חסרים מים.

4

כשהבשר רך מאוד ונופל מהעצם, השעועית רכה והשומן צף בשולי הסיר — מוסיפים שום, כמון ומלח ומבשלים עוד 15 דקות.