מתכון

טופי חמאה, וויסקי ופקאן

2 דירוגים
טופי חמאה, וויסקי ופקאן של שף קונדיטור ליאור שטייגמן. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: דיאנה לינדר
טופי חמאה, וויסקי ופקאן של שף קונדיטור ליאור שטייגמן. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: דיאנה לינדר

הגרסה הביתית לטופי רחוקה מהטופי התעשייתי. הוא רך, נמס בפה (הסתימות שלכם לגמרי בטוחות) ובעל טעמי קרמל מעודנים

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים
שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מרתיחים שמנת ומלח ומניחים בצד.

2

ממסים סוכר, סירופ תירס ומים בסיר קטן על אש גדולה ומבשלים כ־8 דקות עד שהמים מעט מצטמצמים ומתחיל להיווצר קרמל בצבע ענברי.

3

מקטינים את האש ויוצקים לסיר את השמנת תוך כדי טריפה מתמדת.

4

מבשלים את התערובת ב־136 מעלות כ־8 דקות.

5

מגבירים את האש לבינונית ומוסיפים חמאה בהדרגה תוך כדי טריפה עד שהיא נטמעת בתערובת. מוסיפים וויסקי ופקאן, מערבבים ומסירים מהאש.

6

יוצקים את הטופי לתבניות מלבניות עד לגובה של 3־4 ס"מ ומצננים בטמפרטורת החדר כשעתיים. מעבירים למקרר לרבע שעה, מחלצים מהתבנית וחותכים לחתיכות בגודל הרצוי.