מתכון

טורשי – ירקות חורף בכבישה מהירה

דצמבר 2020
טורשי של מיכל וקסמן. צילום: שני בריל.
טורשי של מיכל וקסמן. צילום: שני בריל.

אפשר לעקוב אחר המתכון כלשונו, אפשר להוסיף או להפחית ירקות על פי טעמכם ואפשר להחליף חלק מהירקות בפלפל מתוק או בשומר. כך או כך, משך הכבישה קצר והתוצאה נעימה לכרסום

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים
שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

מנקים ופורסים את הירקות

1

בעזרת כפית קטנה מוציאים את הגרעינים מחצאי המלפפונים.

2

חוצים את הגזרים לרוחבם וכל חצי חוצים לאורכו. חותכים כל חלק למקלות שעוביים כ-1/2 ס”מ ואורכם ג-6-5 ס"מ. חותכים באופן דומה את מקלות הסלרי וחצאי המלפפונים.

3

פורסים את הקולרבי לפרוסות בעובי כ־ 1/2 ס”מ וחותכים כל פרוסה למקלות.

כובשים את הירקות

4

מערבבים את הירקות החתוכים בקערה. מוסיפים מלח ומעסים בו היטב את הירקות במשך 4-3 דקות. מניחים לירקות לעמוד במלח במשך שעה. מדי רבע שעה מערבבים ולשים בידיים, ושופכים מן הקערה את הנוזלים שהצטברו בתחתיתה. כעבור שעה שוטפים את הירקות תחת מי ברז ומסננים.

5

מחזירים את הירקות לקערה, מוסיפים סוכר, חומץ ומיץ לימון ומערבבים היטב. מניחים לירקות לעמוד בנוזלי הכבישה במשך שעה לפחות, עדיף שעתיים־שלוש. מסננים את הירקות מנוזלי הכבישה, אוכלים מיד או שומרים בקופסה במקרר. הם יישארו פריכים וטעימים במשך 4-3 ימים לפחות.