מתכון

טיאן ירקות ופרמזן

אפריל 2016
טיאן ירקות ופרמזן. צילום: דניה ויינר | סגנון: דלית רוסו
טיאן ירקות ופרמזן. צילום: דניה ויינר | סגנון: דלית רוסו

הטיאן אוגר בתוכו חום רב, ולכן הירקות הנאפים בו מתקבלים רכים ונימוחים.

הטיאן אוגר בתוכו חום רב, ולכן הירקות הנאפים בו מתקבלים רכים ונימוחים.

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

להגשה:

להגשה:

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-180 מעלות.

2

מחממים מחבת על להבה בינונית. מוסיפים 2 כפות שמן (את היתרה שומרים לאפייה) ובצל ומאדים כ-5 דקות, עד שהבצל מתרכך. ממליחים ומפלפלים. מניחים את הבצל המאודה בשכבה אחידה בתבנית חסינת חום בקוטר 30 ס”מ.

3

מסדרים את הירקות על הבצל בחפיפה ולסירוגין (חציל, עגבנייה, זוקיני) בצורה מעגלית. ממליחים, מפלפלים ומטפטפים 2 כפות שמן זית.

4

אופים 30 דקות. מטפטפים כף שמן נוספת, מפזרים עלי תימין ואופים כ-30 דקות נוספות עד להזהבה. מוציאים מהתנור, מפזרים פרמזן ומגישים.

טיאן?
קערה עגולה או אליפטית מקרמיקה, האופיינית לאזור פרובאנס שבצרפת. בדרך כלל צבעיה הם: צהוב עמוק, ירוק זית, אדום כהה. כמו כלים רבים אחרים (טרין או קסולה למשל).