מתכון

טנזייה

ספטמבר 2019
1 דירוגים
טנזייה של יונית צוקרמן. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: עמית פרבר
טנזייה של יונית צוקרמן. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: עמית פרבר

הטנזייה המרוקאית, עוד מאכל שמאפיין שולחנות חג, היא משהו בין תבשיל למרקחת של פירות מיובשים, אגוזים, בצל וסוכר

אל תיבהלו מהכמויות – יונית מבטיחה שהסיר כולו יתחסל במכה, וגם אם יישאר משהו זה לא נורא – המתיקות הגבוהה פועלת פה ממש כמו חומר משמר והטנזייה שורדת במקרר זמן רב. היא יכולה להשתלב בתבשילי בשר, לתבל אורז לבן וללוות גבינות עשירות. למרקם אופטימלי חשוב להסיר את הטנזייה מהאש כשנוזל הבישול מסמיך ומגיע למרקם מעט דליל יותר משל דבש. את הטנזייה אוכלים על הקוסקוס, עם או בלי בשר.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים
שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מניחים שזיפים, משמשים וצימוקים בקערה, יוצקים מים רותחים לכיסוי ומשרים 20 דקות. מסננים.

2

מחממים שמן בסיר בינוני ומטגנים בצל כ- 8 דקות על להבה בינונית עד הזהבה. מערבבים מדי פעם.

3

מוסיפים לסיר 3 כוסות מים רותחים וסוכר, מערבבים ומביאים לרתיחה. מוסיפים את הפירות המיובשים, אגוזי מלך, שקדים ומקל קינמון, מכסים את הסיר ומבשלים כ- 20 דקות על להבה נמוכה עד שהמרקם של הנוזלים מסמיך ונעשה מעט יותר דליל ממרקם של דבש. במהלך הבישול מערבבים כל כמה דקות כדי לוודא שכלום לא נדבק לתחתית.

4

הטנזייה נשמרת עד 3 שבועות בקופסה אטומה במקרר.