מתכון

אוכלים עם הידיים: ברוסקטת טרטר דג וירקות חורף

דצמבר 2018
332 דירוגים
  • טרטר דג עם ירקות חורף של שף מושיקו גמליאלי. צילום: אנטולי מיכאלו, סטיילינג: ענת לבל
    טרטר דג עם ירקות חורף של שף מושיקו גמליאלי. צילום: אנטולי מיכאלו, סטיילינג: ענת לבל
  • טרטר דג עם ירקות חורף של שף מושיקו גמליאלי. צילום: אנטולי מיכאלו, סטיילינג: ענת לבל
    טרטר דג עם ירקות חורף של שף מושיקו גמליאלי. צילום: אנטולי מיכאלו, סטיילינג: ענת לבל

על צלחת או על ברוסקטה, זו מנת פינגר פוד קלאסית לאירוח, מרשימה וקלילה, שמחברת באופן מושלם בין דגים נאים לירקות החורף

מסיבת קוקטייל ביתית דורשת מנות פינגר פוד שלא צריך לשבת ליד שולחן בשבילן. ברוסקטה עונה בדיוק על הדרישה הזו, בטח כשמעליה טרטר דג ועסיסי.

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים
שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל־220 מעלות. חולטים כרובית במים רותחים כ־7 דקות, מעבירים לתבנית, מזלפים שמן זית ומשחימים בתנור כ־10 דקות. מצננים ומפרקים לפרחים.

2

חולטים את אפונת הגינה כחצי דקה במים רותחים. מעבירים מיד למי קרח.

3

מבשלים לבבות ארטישוק במים רותחים עד שהם רכים. מסננים, מצננים וקוצצים.

4

מערבבים בקערה בצלי שאלוט, עירית, פלפל חריף, פרחי כרובית, אפונת גינה ולבבות ארטישוק. מוסיפים את הדג ומתבלים בשמן זית עדין, מלח ופלפל. מסדרים את הטרטר על פרוסות הלחם הקלוי, מניחים מעט קרם פרש מתובל בקליפת לימון. מפזרים מעל עלי אורגנו או זעתר.