מתכון

טרטר טלה עם קרם שום ירוק ושקדים ירוקים

ינואר 2020
1 דירוגים
טרטר טלה עם קרם שום ירוק ושקדים ירוקים של גדי בור. צילום: דן לב | סגנון: דלית רוסו
טרטר טלה עם קרם שום ירוק ושקדים ירוקים של גדי בור. צילום: דן לב | סגנון: דלית רוסו

מתכון עונתי שמורכב מכמה אלמנטים, שכאשר מחברים אותם יחד נוצרת התפוצצות של טעמים ומרקמים בפה

אל השחקנים העיקריים (טלה, שום ירוק, ושקדים ירוקים) אני מוסיף שומן טלה, שבמסעדה אני כובש במשך לילה בתערובת של מלחים וסוכרים שונים ואז מבשל אותם בוואקום. בבית אפשר לצלות את השומן על הגריל (מומלץ על גריל פחמים, אבל גם מחבת ברזל כבדה תעשה את העבודה). גֶבֶּן היוגורט אחראי לטעמים הרעננים של המנה והבורגול המטוגן מעניק לה מרקם פציח. מגישים את הטרטר עם פוקאצ’ה, שעוזרת לחבר בין כל הטעמים (שימו לב לטיפ לשדרוג הפוקאצ’ה בסוף המתכון).

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לטרטר

לגבן יוגורט

לקרם שום ירוק

למחית פטרוזיליה (לא חובה)

לבורגול קריספי

לסלט שקדים ירוקים

להגשה

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

צולים את השומן

1

מחממים מחבת כבדה על להבה בינונית וצולים נתח שומן מכל הצדדים עד הזהבה. מצננים ופורסים דק ככל האפשר. שומרים בקופסה אטומה במקרר עד ההגשה.

מכינים גבן יוגורט

2

טורפים בקערה יוגורט ושמנת.

3

מערבבים ג’לטין במים עד שהגרגרים סופחים את המים והופכים תפוחים. ממיסים את הג’לטין במיקרוגל כ- 10 שניות רק עד שהתערובת נמסה. מוסיפים מעט מתערובת היוגורט אל הג’לטין המומס, מערבבים ומעבירים הכל לתערובת היוגורט. מערבבים שוב, מעבירים לקופסה קטנה ומכניסים למקרר לכמה שעות ועד לילה להתייצבות.

מכינים קרם שום ירוק

4

שמים גבעולי שום בסיר, מכסים במים קרים, מביאים לרתיחה ומסננים מייד. מחזירים את הגבעולים לסיר, מכסים בחלב ומביאים לרתיחה. מנמיכים להבה ומבשלים ללא כיסוי 30 דקות עד שהגבעולים רכים. מסננים.

5

טוחנים את גבעולי השום הירוק למחית אחידה (אם חסרים נוזלים, מוסיפים מעט מאוד חלב). מוסיפים חמאה, מלח וסוכר וטוחנים עוד כמה שניות. מסננים את הקרם דרך מסננת דקה ושומרים במקרר עד ההגשה.

6

אם רוצים לתת להעניק לקרם גוון ירוק עז, מוסיפים 3-2 כפות מחית פטרוזיליה תוך כדי הטחינה (לא חובה): חולטים עלי פטרוזיליה במים רותחים 5 דקות וטוחנים בבלנדר עם מעט מים קרים וכף שמן קנולה לקבלת מחית ירוקה וחלקה.

מכינים בורגול קריספי

7

מחממים תנור ל- 90 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

8

מבשלים בורגול במים רותחים 8 דקות, מסננים ושוטפים.

9

משטחים את הבורגול בתבנית ומייבשים בתנור כשעה עד שהוא יבש לחלוטין.

10

מחממים שמן לטיגון עמוק. מכניסים בזהירות את הבורגול לשמן החם בעזרת מסננת ברזל דקה. תוך כמה שניות הבורגול יצוף ויתפח מעט. מוציאים מייד לנייד סופג ומתבלים במלח, כמון וזעתר מיובש. מצננים ושומרים בקופסה אטומה עד ההגשה.

להגשה

11

מוציאים את כל המרכיבים מהמקרר ומביאים לטמפ’ החדר.

12

מערבבים את מרכיבי הטרטר בקערה.

13

מערבבים בקערה נפרדת את כל מרכיבי סלט השקדים הירוקים.

14

מורחים כ- 2 כפות קרם שום ירוק על כל צלחת ומסדרים תלוליות של טרטר טלה. מניחים תלוליות מגבן היוגורט בין תלוליות הטלה בעזרת כף. מחלקים את סלט השקדים הירוקים ביד חופשית בין כל המרכיבים, מניחים 4-3 פרוסות של שומן טלה צלוי ומסדרים תלוליות של בורגול קריספי בעזרת כפית.

15

ממקמים את חלמון הביצה, מפזרים עלים ופרחים ומזלפים מעט שמן זית. מגישים עם פוקאצ’ה.

טיפ: פוקאצ’ה עם פיח בצל
בפעם הבאה שאתם מכינים פוקאצ’ה מהמתכון האהוב עליכם הוסיפו למיקסר 2 כפות פיח בצל, שיהפוך את טעמה למסחרר ואת צבעה לכהה ועמוק. ככל שתוסיפו יותר פיח כך הפוקאצ’ה תתכהה ותהפוך שחורה. איך עושים את זה? שורפים בצל לבן בקליפתו על הכיריים עד שהוא שחור לגמרי. מייבשים 3 שעות בתנור בטמפרטורה של 100 מעלות עד שהבצל יבש לחלוטין וטוחנים לאבקה.