מתכון

טרטר עגבניות תמר, אספרגוס ומלפפוני טעם

פברואר 2019
2 דירוגים
טרטר עגבניות תמר, אספרגוס ומלפפוני טעם של שף קובי בכר. צילום: שרית גופן. סטיילינג: אינה גוטמן
טרטר עגבניות תמר, אספרגוס ומלפפוני טעם של שף קובי בכר. צילום: שרית גופן. סטיילינג: אינה גוטמן

שף קובי בכר מציע גרסה טבעונית למנת הטרטר. לרוב מבוססת על בשר קצוץ, ואילו הפעם - עגבניות מתובלות

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים
שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מסירים את העוקץ מהעגבניות ומניחים במים רותחים למשך חצי דקה. שוטפים היטב במים קרים וקולפים את העגבניות. חוצים את העגבניות ומסלקים את תוכנן (הגרעינים), חותכים את בשר העגבניות לקוביות קטנות ומניחים על מסננת.

2

קולפים את האספרגוסים בשליש התחתון וחולטים במים רותחים כ-2 דקות. מסננים למי קרח ומשם לנייר סופג. פורסים דק את האספרגוסים.

3

חותכים את המלפפונים לקוביות קטנות. מניחים בקערת ערבוב את האספרגוסים והמלפפונים ומתבלים בשמן זית, מיץ לימון, מלח ופלפל. בקערה נוספת מתבלים את קוביות העגבנייה בשמן זית, חומץ יין, מלח, פלפל ומעט טבסקו.

4

קוצצים את בצלי השאלוט ועלי הפטרוזיליה דק ככל האפשר.

להגשה

5

מניחים ברינג מתכת שתי כפות מתערובת האספרגוס והמלפפון ומהדקים, ומעל מניחים שתי כפות מהעגבניות המתובלות.

6

מניחים לצד ה"טרטר" תלולית של בצלי שאלוט קצוצים, עלי פטרוזיליה קצוצים וצלפים.