מתכון

טרייפל שוקולד, בננות וטופי

טרייפל שוקולד, בננות וטופי של הקונדיטורית נטע דביר. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: קרן ברק
טרייפל שוקולד, בננות וטופי של הקונדיטורית נטע דביר. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: קרן ברק

הקינוח הבריטי המפורסם בגרסה מקורית במיוחד ליום האהבה

מצננים את מוס השוקולד במקרר במשך הלילה.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לשכבת המרנג

לשכבת מוס שוקולד

לבננות מקורמלות ורוטב טופי

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

לבראוניז

1

ממסים את השוקולד יחד עם החמאה מעל בן מארי או במיקרוגל בפולסים של 30 שניות (נזהרים שלא לחמם יותר מדי את המסה על מנת שהשוקולד לא יישרף). מניחים בצד לקירור. מערבבים את הביצים, הסוכר, תמצית הווניל והמלח עד לקבלת מרקם אחיד. מוסיפים את תערובת השוקולד המומס ומערבבים. מוסיפים את הקמח ומערבבים רק עד לקבלת תערובת חלקה ואחידה.

2

יוצקים את התערובת לתבנית משומנת בגודל 20X23 ס"מ ואופים כ-15 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות.

לשכבת המרנג

3

מכניסים לקערת בן מארי את החלבונים והסוכר ובוחשים עד שהסוכר כולו נמס. מעבירים את החלבונים לקערת מיקסר ומקציפים במהירות גבוהה כחמש דקות, עד שהקצף תפוח, לבן ומבריק. בתבנית מרופדת בנייר אפייה יוצרים תלוליות של קצף בגודל הרצוי (או מזלפים בשקית זילוף) ואופים בתנור שחומם מראש ל-70 מעלות למשך כ-4 שעות (עד שהמרנג מתנתק בקלות מהנייר). מוציאים, מצננים ומאחסנים בקופסה אטומה עד לשימוש.

לשכבת מוס השוקולד

4

ממסים את השוקולד והחלב במיקרוגל בפולסים קצרים של 30 שניות עד שהשוקולד נמס (מקפידים שלא לחמם יותר מדי כדי שהשוקולד לא יישרף). מעל בן מארי טורפים ידנית את החלמונים עד שנוצרת מסה אוורירית, ומערבבים את החלמונים לתוך תערובת השוקולד. מקציפים את החלבונים והסוכר לקצף יציב, ומקפלים את הקצף בעדינות לתערובת השוקולד. מקציפים את השמנת המתוקה עד לקבלת קצפת יציבה וקרמית, ומקפלים את הקצפת לתוך השוקולד.

5

מכסים את הקערה בניילון נצמד ומכניסים למקרר למשך לילה.

לבננות מקורמלות ורוטב טופי

6

מחממים במחבת כוס סוכר עד שהוא נמס ומקבל צבע ענברי (מקפידים שלא יישרף). מוסיפים בהדרגה את השמנת המתוקה ומערבבים בזהירות, מפני שהמסה רותחת ומבעבעת. מסירים מהאש ומקררים.

7

בינתיים פורסים את הבננות לפרוסות בעובי של 1 ס"מ, מניחים על תבנית ומפזרים מעליהן את כף הסוכר שנותרה. מכניסים לתנור שחומם מראש לחום גבוה במדף העליון של התנור (אפשר לשים על מצב גריל), עד שכל הסוכר נמס ומקבל גוון חום. מצננים.

להרכבת המנה

8

חותכים את הבראוניז לגודל של קוביות קטנות. בכל כלי הגשה מניחים 4-3 קוביות קטנות של בראוניז ו-4-3 מרנגים. מוציאים את קערת המוס מהמקרר ובעזרת כף גדולה או כף גלידה מניחים כדור מוס מעל שכבת הבראוניז והמרנג. מניחים מעל כדור המוס 4-3 חתיכות של בננות מקורמלות ומטפטפים מעליהן את רוטב הטופי.