מתכון

טריקולד עוגיות אמרטי

מרץ 2016
טריקולד אמרטי. צילום: דניה ויינר | סגנון: אוריה גבע
טריקולד אמרטי. צילום: דניה ויינר | סגנון: אוריה גבע

קינוח מהודר יצירתי שמרכיבים מקומות-קומות של עוגיות שקדים וביניהן קרם בשלושה טעמים. מתאים גם לפסח

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

למוס שוקולד מריר:

למוס שוקולד לבן:

למוס שוקולד חלב:

לקישוט:

למוס שוקולד מריר:

למוס שוקולד לבן:

למוס שוקולד חלב:

לקישוט:

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-160 מעלות ומרפדים 2 תבניות בנייר אפייה.

מכינים עוגיות אמרטי:

2

מערבבים בקערה אבקת שקדים עם 200 גרם (12/3 כוסות) אבקת סוכר.

3

מקציפים חלבונים עם תמצית שקדים ויתרת אבקת הסוכר במהירות בינונית-גבוהה 8-7 דקות עד לקבלת קצף לבן, מבריק ויציב. מקפלים לתוך הקצף אמרטו ואת תערובת הסוכר והשקדים.

4

מעבירים את התערובת לשקית זילוף עם צנתר עגול חלק בקוטר ½1 ס"מ ומזלפים לתבניות עיגולים בקוטר 3 ס"מ ובמרווחים של 3 ס"מ. מפדרים את העוגיות באבקת סוכר.

5

אופים כ-15 דקות עד שהעוגיות יציבות וזהובות ומצננים.

מכינים שלושה מוסים:

6

למוס שוקולד מריר מביאים כוס שמנת מתוקה לסף רתיחה בסיר קטן. יוצקים על השוקולד המריר, משהים 3-2 דקות וטורפים לתערובת אחידה. מכסים ומעבירים למקרר ל-4 שעות לפחות, ועדיף למשך לילה.

7

מקציפים במהירות בינונית את הגנאש הקר יחד עם מסקרפונה ויתרת השמנת עד לקבלת קרם יציב. באותה שיטה מכינים מוס שוקולד לבן ומוס שוקולד חלב למעט שינוי קטן: את השמנת החמה יוצקים על השוקולד ומחית הנוגט.

מרכיבים את העוגה:

8

מסדרים 12 עוגיות בצלחת הגשה ומורחים עליהן קרם שוקולד מריר. מסדרים שכבה נוספת של עוגיות ומורחים עליהן קרם שוקולד חלב. מסדרים שכבה שלישית ומכסים בקרם שוקולד לבן.

9

מקררים שעתיים-שלוש, מקשטים בשבבי שוקולד חלב/מריר ומגישים.