מתכון

כבדים מוקפצים בשאלוטס, עמבה וכורכום

דצמבר 2015
כבדים מוקפצים בשאלוטס, עמבה וכורכום. צילום: דניה ויינר | סגנון: דיאנה לינדר
כבדים מוקפצים בשאלוטס, עמבה וכורכום. צילום: דניה ויינר | סגנון: דיאנה לינדר

גיוונים:

  • במקום עמבה מוסיפים ריבה בטעם שאוהבים, מפחיתים חצי מכמות המייפל ומקבלים כבדי עוף בצ'אטני פירות.
  • אפשר להחליף את בצלי השאלוט בבצלצלים קטנים.

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים
שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מחממים שמן במחבת או בווק, מוסיפים שאלוטס ומקפיצים 5 דקות על להבה גבוהה. מוסיפים שום, כבדים ותבלינים ומקפיצים עוד כ-5 דקות או עד שהכבדים שחומים מבחוץ אך עדיין מעט ורדרדים בפנים.

2

מוסיפים יין ועמבה ומביאים לרתיחה. מבשלים 4-3 דקות עד שהנוזלים מצטמצמים ומסמיכים מעט. טועמים ומתקנים תיבול. מגישים מייד עם אורז.