מתכון

כבדי עוף בטמפורה על מצע שמפיניון ברוטב "גריביש"

פברואר 2019
1 דירוגים
כבדי עוף בטמפורה על מצע שמפיניון ברוטב "גריביש" של פאולין שובל. צילום וסטיילינג: איל גרניט
כבדי עוף בטמפורה על מצע שמפיניון ברוטב "גריביש" של פאולין שובל. צילום וסטיילינג: איל גרניט

פאולין שובל מלמדת אתכם להכין רוטב גריביש ממכר, ומשדכת לו כבדי עוף בטיגון עמוק

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לטמפורה

לרוטב גריביש

להגשה

לטמפורה

לרוטב גריביש

להגשה

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות

אופן ההכנה

לטמפורה

1

מערבבים בקערה את הקמח, הביצה, התבלינים ומי הסודה הקרים עד שנוצרת עיסה אחידה. שומרים בצד.

לכבד

2

מפרידים בין שתי אונות הכבד ומסירים את העצב המרכזי. טובלים את הכבדים בטמפורה ומיד מגלגלים בפנקו.

3

מחממים שמן לטיגון ומטגנים בשמן עמוק עד להזהבה יפה. מניחים על גבי נייר סופג.

לרוטב

4

בקערה (אפשר במיקסר) שמים את החלמונים המפוררים והחרדל. מקציפים תוך כדי הוספת שמן בהדרגה (בדומה למיונז). מוסיפים את החומץ.

5

קוצצים דק את החלבונים שנותרו, את הצלפים, הטרגון, הפטרוזיליה והמלפפונים החמוצים, ומוסיפים את הכל לתוך הרוטב. מתבלים לפי הטעם במלח ובפלפל.

להגשה

6

פורסים דק את הפטריות (עדיף במנדולינה), מתבלים בשמן זית, מלח ופלפל ומניחים את הפרוסות על הצלחת. מניחים מעל את הכבדים בטמפורה ומגישים עם רוטב "גריביש" בצד.