מגישים עם אורז מאודה.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לרוטב טריאקי:
להגשה:
אופן ההכנה
1
מכינים רוטב טריאקי: מביאים את כל החומרים חוץ מקורנפלור לרתיחה בקלחת. מערבבים להמסת הסוכר ומבשלים 10 דקות עד שהרוטב מסמיך ומצטמצם. מסננים החוצה את השום, ג'ינג'ר ובצל ירוק, מוסיפים קורנפלור מומס ומבשלים תוך כדי ערבוב במטרפה דקה-שתיים עד הסמכה. מסננים.
2
במקביל מכינים את האספרגוס: חולטים אספרגוס בשפע מים רותחים מומלחים. מעבירים למי קרח להפסקת הבישול ומסננים.
3
מכינים את הכבדים ומגישים: מחממים מחבת עם שמן ומטגנים את כבדי העוף 3-2 דקות מכל צד עד השחמה. מוציאים את הכבדים, מוסיפים את הבצל ומטגנים 5 דקות עד הזהבה.
4
מחזירים את הכבדים למחבת יחד עם האספרגוס, ממליחים קלות ויוצקים מעל את הטריאקי. הופכים בתוכו את כבדי העוף ומקפיצים כמה שניות עד שהרוטב מזגג אותם. מכבים את הלהבה.
5
מגישים חם עם שומשום ובצל ירוק (או עירית). מומלץ על אורז מאודה.