מתכון

כבד עוף של אמיצים

2 דירוגים
כבד עוף קצוץ של שף יונתן רושפלד. צילום: גיל אבירם. סטיילינג: דיאנה לינדר. כלים: h&m home
כבד עוף קצוץ של שף יונתן רושפלד. צילום: גיל אבירם. סטיילינג: דיאנה לינדר. כלים: h&m home

גרסה בוכרית לכבד קצוץ. במתכון המקורי מוסיפים גם פלפל חריף קצוץ שמשתלב כאן מעולה, אבל אין זו חובה לנמנעים מחריף

ניתן להכין יום מראש. 

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים
שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מחממים שמן ושומן טלה במחבת ברזל גדולה על להבה בינונית־גבוהה, מוסיפים בצלים ומערבבים היטב. מטגנים 6־7 דקות. כאשר הבצל הופך שקוף, מנמיכים ללהבה לבינונית ומטגנים כ־20 דקות עד שהבצל משחים, מידי פעם מערבבים. מסירים מהאש ומסננים את הבצל מהשמן. שומרים את השמן.

2

מחממים את השמן המסונן (בלי הבצל) באותה מחבת על להבה גבוהה. מוסיפים כבדי עוף ומטגנים 4 דקות מכל צד. מוסיפים פרוסות שיני שום ומטגנים עוד כדקה. מסירים מהאש. מרבבים היטב, מסננים ומצננים במקרר.

3

קוצצים דק ביצים קשות בסכין (אפשר גם בפומפיה גסה) ומעבירים לקערה רחבה.

4

קוצצים גס כבדים ושום עם סכין חדה ומוסיפים לביצים. מוסיפים גם את הבצל המטוגן וכוסברה, מתבלים במלח ובפלפל שחור ומערבבים בעדינות בתנועות קיפול גסות (כדי לשמור על המרקם הקצוץ, אחרת הכבד יהפוך לממרח). מכסים ומעבירים לקירור עד להגשה.