מתכון

כדורי לאבנה ובורגול

דצמבר 2018
2 דירוגים
כדורי לאבנה ובורגול של נוף עתאמנה אסמעיל. צילום: בן יוסטר
כדורי לאבנה ובורגול של נוף עתאמנה אסמעיל. צילום: בן יוסטר

"את נשנושי הלאבנה והבורגול האלה אי אפשר להפסיק לאכול", אומרת נוף עתאמנה - ומלמדת כיצד מכינים אותם

את נשנושי הלאבנה והבורגול האלה אי אפשר להפסיק לאכול. מבחינתי אלה כדורי השוקולד של המבוגרים. אמנם לא מדובר במתכון מסורתי אבל הוא בהחלט שואב השראה מהמטבח הלבנטיני. הכדורים קלים להכנה ומשתלבים נהדר עם ירקות קלויים.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים
שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

משרים את הבורגול בקערה עם מים מהברז עד לגובה 1 ס"מ מעל הבורגול כ־20 דקות עד שכל הנוזלים נספגים.

2

מוסיפים את כל שאר המרכיבים למעט האגוזים ומערבבים עד לקבלת בצק אחיד. אם התערובת יבשה מדי מוסיפים עוד לאבנה (הכמות במתכון יכולה להשתנות בהתאם לסוג הלאבנה ותכולת הנוזל שבה).

3

מניחים את האגוזים הקצוצים בצלחת שטוחה. יוצרים כדורים קטנים מתערובת הלאבנה והבורגול, מגלגלים אותם באגוזים ומעבירים למקרר לשעה.