מתכון

כדורי עוואמה בקרם לימון, ביסקוויט ומרנג

אוגוסט 2019
2 דירוגים
כדורי עוואמה בסירופ לימוני, קרם לימון, ביסקוויט ומרנג של שף ארגד רואש. צילום וסטיילינג: אבי מזרחי
כדורי עוואמה בסירופ לימוני, קרם לימון, ביסקוויט ומרנג של שף ארגד רואש. צילום וסטיילינג: אבי מזרחי

המתכון המושלם עבור כל מי שמעוניין לפנק את האורחים שלו עם "סופגניות" לא שגרתיות בחנוכה הקרוב

מצננים את הקרם כשעתיים, מתפיחים את הבצק כשעה.

כלים: ברנר לצריבת המרנג.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לבצק עוואמה

לקרם הלימון

לביסקוויט לימוני

למרנג

להגשה

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

לסירופ לימוני

1

מרתיחים בסיר את הסוכר, המים, קליפת הלימון, מקל הקינמון ומקל הווניל. כשהסירופ מגיע לרתיחה מורידים האש ומוסיפים את מיץ הלימון. מקררים את הסירופ לפי השימוש.

לעוואמה

2

מבשלים את קוביות תפוח האדמה ברתיחה עד שהן מתרככות לחלוטין. מסננים מהמים ומועכים את הקוביות לפירה חלק לחלוטין (ניתן להעביר במסננת מתכת, אם יש צורך להרחיק גושים גדולים). משתמשים בפירה רק לאחר שהתקרר לחלוטין.

3

מכניסים לקערת מיקסר עם וו גיטרה את הקמח, השמרים היבשים והסוכר ומערבבים. מוסיפים את הפירה למיקסר ומערבבים. מוסיפים מים בהדרגה עד לקבלת בצק חלק ונוזלי. לשים עוד כ-5 דקות, מוסיפים את המלח ומערבבים עוד כדקה.

4

מוציאים את הבצק מהמיקסר ומניחים בקערה מכוסה עד שהבצק מכפיל את נפחו (כשעה במקום חמים). מחממים שמן עמוק בסיר, שמים בקערה מעט שמן או מים וטובלים את הידיים. קורצים מהבצק כדורים קטנים בלי לפגוע בהתפחה ומכניסים אותם לשמן. כאשר העוואמה מקבלים צבע זהוב אחיד מכל הצדדים, מוציאים אותם למסננת לסינון מהשמן ואז מעבירים אותם לסירופ.

לקרם לימון

5

מערבבים את הג'לטין והמים ומניחים בצד לכ-15 דקות. מערבבים היטב בסיר את השמנת המתוקה, קליפת הלימון המגוררת, הווניל, הביצים, הסוכר והחמאה ומבשלים עד להסמכה. יוצקים על השוקולד הלבן עד להמסה ומערבבים היטב. ממסים את תערובת הג'לטין ומוסיפים למסה, מערבבים היטב, מכסים בניילון נצמד ומקררים כשעתיים.

לביסקוויט לימוני

6

מכניסים למעבד מזון את החמאה, אבקת הסוכר, הווניל והקמח ומערבבים. מוסיפים ביצים ומערבבים עד לקבלת בצק. מרדדים את הבצק בין שני ניירות אפייה ומקררים. מסירים את נייר האפייה מהחלק העליון ואופים בטמפרטורה של 160 מעלות כ-25 דקות, עד להזהבה. קורצים מהביסקוויט עיגולים מיד בתום האפייה בקוטר מעט גדול מקוטר הכוסות להגשה.

למרנג

7

מאדים את החלבון והסוכר בבן מרי לדרגת חמימות של חום גוף ועד שגרגירי הסוכר נמסים מעט ומקציפים לקצף יציב.

להרכבת המנה

8

מזלפים קרם לימון בתחתית כוס ההגשה. כשהעוואמה יוצא מהשמן מעבירים לסירופ ואז לפיסטוק טחון, ומסדרים את הכדורים מעל קרם הלימון. מזליפים מרנג על עוגיית הלימון וצורבים מעט בעזרת ברנר. מסדרים את העוגייה כך שהמרנג פונה כלפי מטה.