מתכון

כיסי גבינה

דצמבר 2015
1 דירוגים
כיסי גבינה. צילום: דניאל לילה
כיסי גבינה. צילום: דניאל לילה

גביניות שמנמנות עם הרבה מלית ומעט בצק

מאפה שמרים עם מלית אחת של גבינה מתוקה. בזכות טכניקת הקיפול המיוחדת מתקבלות גביניות שמנמנות עם הרבה מלית ומעט בצק.

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לבצק:

למלית:

להברשה:

לבצק:

למלית:

להברשה:

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות

אופן ההכנה

מכינים את הבצק:

1

שמים שמרים, סוכר ומים בקערה, מערבבים ומחכים 2 דקות לתסיסת השמרים.

2

שמים קמח ומלח בקערת מיקסר עם וו לישה ומערבלים. מוסיפים את תערובת השמרים וחמאה ולשים כ-5 דקות עד לקבלת בצק אחיד.

3

מעבירים את הבצק לקערה מקומחת, מכסים בניילון ומתפיחים בטמפ' החדר עד להכפלת נפחו (מומלץ להכין את הבצק יום קודם ולהתפיח במשך הלילה במקרר. אפשר לעבוד עם הבצק היישר מהמקרר).

מכינים את המלית:

4

מערבבים את כל החומרים למעט הצימוקים, בעזרת מטרפה. מקררים.

ממלאים ואופים:

5

מגלגלים את הבצק לגליל ומעצבים אותו לצורה ריבועית. חותכים לקוביות במשקל 85 גרם (בעובי 4-3 ס"מ) כל אחת. מרדדים כל קובייה על משטח מקומח לריבוע בגודל 10 ס"מ ובעובי 1/2 ס"מ.

6

מניחים במרכז כל ריבוע כף גדושה מן המלית ומפזרים צימוקים מעל. מקפלים לצורת משולש על ידי הצמדת שני קודקודים אלכסוניים זה לזה (כמו בורקס). מהדקים את השוליים כדי שהמלית לא תברח. לוחצים קלות על קודקוד המשולש ועל הפינות, מקפלים אותן זו על זו ומהדקים (ראו תמונה מס' 4). מסדרים את הגביניות בתבנית מרופדת בנייר אפייה במרחקים שווים זו מזו.

7

מתפיחים כ-40 דקות.

8

מחממים תנור ל-180 מעלות.

9

מברישים את הגביניות בביצה טרופה.

10

אופים כ-20 דקות עד להזהבה.