מתכון

"כרתי" – קציצות כרשה בלקניות מסורתיות

מאי 2019
3 דירוגים
"כרתי" - קציצות כרשה בלקניות מסורתיות של שף אבי תורג'מן. צילום: שרית גופן. סטיילינג: אינה גוטמן
"כרתי" - קציצות כרשה בלקניות מסורתיות של שף אבי תורג'מן. צילום: שרית גופן. סטיילינג: אינה גוטמן

קציצות טעימות, בריאות וקלות להכנה

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים
שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

חותכים את הכרשה לפרוסות דקות ושוטפים היטב במים.

2

מניחים את הכרשה והבצל בסיר ומכסים במים רותחים. מביאים שוב לרתיחה, מכסים, מנמיכים את הלהבה וממשיכים לבשל כחצי שעה. מסירים מהאש ומסננים מהמים.

3

לוקחים מעט מהכרשה בידיים וסוחטים היטב. חוזרים על הפעולה שוב עם כל חתיכות הכרשה, עד שאין יותר מים. מייבשים באותו האופן גם את הבצל (ייבוש הבצל אמור להיות קל יותר).

4

לאחר שהבצל והכרשה יובשו לחלוטין, מעבירים אותם למטחנת בשר וטוחנים (אם אין מטחנת בשר, קוצצים את הכרשה דק ככל האפשר). מעבירים את הכרשה והבצל הטחונים לקערה, מוסיפים בשר טחון, ביצים, מלח, פלפל ופירורי לחם ומערבבים היטב עד ליצירת תערובת אחידה.

5

יוצרים מהתערובת קציצות בגודל בינוני, מחממים במחבת שמן לטיגון חצי עמוק ומטגנים את הקציצות כ-5 דקות מכל צד עד להזהבה.

טיפים:

-הכרשה מתכווצת מאוד במהלך הבישול, לכן מומלץ לקנות כמות גדולה, גם אם נראה שיש יותר מדי.

-תהליך הסחיטה קריטי ביותר וחשוב לעשות אותו ביסודיות. אין קיצורי דרך. השיטה הכי טובה היא לקחת בידיים בכל פעם כמות קטנה של כרשה ולסחוט מספר פעמים.

-מומלץ לא לטגן בכל פעם יותר מ-5 קציצות, אחרת טמפרטורת השמן תרד, דבר שיגרום לקציצות לספוח יותר שמן.

-אופציה צמחונית: להכנת קציצות צמחוניות מחליפים את הבשר הטחון בשני תפוחי אדמה מבושלים לדרגת פירה, מעוכים וסחוטים ממים.