מתכון

לטקס עם רוטב הולנדייז וגרבלקס

הלטקס הקלאסיות זוכות לשדרוג משמעותי עם תוספות של הולנדייז עשיר וגרבלקס תוצרת בית

821 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2018
  • לביבות תפוחי אדמה עם רוטב הולנדייז וגרבלקס של שף עינב אזגורי. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: דלית רוסו
    לביבות תפוחי אדמה עם רוטב הולנדייז וגרבלקס של שף עינב אזגורי. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: דלית רוסו
  • לביבות תפוחי אדמה עם רוטב הולנדייז וגרבלקס של שף עינב אזגורי. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: דלית רוסו
    לביבות תפוחי אדמה עם רוטב הולנדייז וגרבלקס של שף עינב אזגורי. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: דלית רוסו

שימו לב: הכנת הגרבלקס כוללת השרייה של לילה במקרר.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

ללביבות

לרוטב הולנדייז

לגרבלקס

אופן ההכנה

מכינים את הלביבות

1

מבשלים את תפוחי האדמה במים רותחים כ־10 דקות. מעבירים למים קרים, מסננים ומגררים בפומפייה. מוסיפים את שאר מרכיבי הלביבות ומערבבים היטב בידיים. יוצרים לביבות ומטגנים בשמן עמוק עד הזהבה.

מכינים את רוטב ההולנדייז

2

מבשלים בבן מארי את מרכיבי הרוטב מלבד החמאה. טורפים את התערובת תוך כדי בישול ומוסיפים חמאה בהדרגה עד לרוטב קרמי ותפוח.

מכינים את הגרבלקס

3

מורחים את הסלמון בחרדל, סוכר ומלח ומפזרים את השמיר. מניחים בכלי סגור ומעבירים למקרר ללילה. שוטפים את הציפוי מהסלמון, מייבשים היטב ופורסים לפרוסות דקות. מגישים את הלביבות לצד הרוטב והגרבלקס. אפשר להוסיף לשדרוג, ולהגיש גם עם ביצים עלומות.