מתכון

לטקס עם רוטב הולנדייז וגרבלקס

דצמבר 2018
1 דירוגים
  • לביבות תפוחי אדמה עם רוטב הולנדייז וגרבלקס של שף עינב אזגורי. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: דלית רוסו
    לביבות תפוחי אדמה עם רוטב הולנדייז וגרבלקס של שף עינב אזגורי. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: דלית רוסו
  • לביבות תפוחי אדמה עם רוטב הולנדייז וגרבלקס של שף עינב אזגורי. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: דלית רוסו
    לביבות תפוחי אדמה עם רוטב הולנדייז וגרבלקס של שף עינב אזגורי. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: דלית רוסו

הלטקס הקלאסיות זוכות לשדרוג משמעותי עם תוספות של הולנדייז עשיר וגרבלקס תוצרת בית

שימו לב: הכנת הגרבלקס כוללת השרייה של לילה במקרר.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ללביבות

לרוטב הולנדייז

לגרבלקס

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

מכינים את הלביבות

1

מבשלים את תפוחי האדמה במים רותחים כ־10 דקות. מעבירים למים קרים, מסננים ומגררים בפומפייה. מוסיפים את שאר מרכיבי הלביבות ומערבבים היטב בידיים. יוצרים לביבות ומטגנים בשמן עמוק עד הזהבה.

מכינים את רוטב ההולנדייז

2

מבשלים בבן מארי את מרכיבי הרוטב מלבד החמאה. טורפים את התערובת תוך כדי בישול ומוסיפים חמאה בהדרגה עד לרוטב קרמי ותפוח.

מכינים את הגרבלקס

3

מורחים את הסלמון בחרדל, סוכר ומלח ומפזרים את השמיר. מניחים בכלי סגור ומעבירים למקרר ללילה. שוטפים את הציפוי מהסלמון, מייבשים היטב ופורסים לפרוסות דקות. מגישים את הלביבות לצד הרוטב והגרבלקס. אפשר להוסיף לשדרוג, ולהגיש גם עם ביצים עלומות.