מתכון

לביבות תפוחי עץ וקינמון

הסוד בלביבות הללו הוא השילוב בין קינמון ופולי טונקה – תבלין מיוחד שמעניק טעם וארומה מרוכזים של שקד

4,427 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2015
צילום: דן לב | סגנון: דלית רוסו
צילום: דן לב | סגנון: דלית רוסו

הסוד בלביבות הללו הוא השילוב בין קינמון ופולי טונקה – תבלין מיוחד שמעניק טעם וארומה מרוכזים של שקד. קונים פולים שלמים בחנויות אפייה מתמחות או בחנויות תבלינים ומגררים סמוך לשימוש כמו אגוז מוסקט.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לטיגון:

להגשה:

אופן ההכנה

1

טורפים ביצים עם סוכר בקערה. מוסיפים שמנת חמוצה, קמח, תמצית וניל, קינמון וטונקה ומערבבים. מוסיפים תפוחי עץ וצימוקים ומערבבים היטב.

2

מחממים מחבת גדולה בעלת ציפוי מונע הידבקות על להבה בינונית עם שמן בגובה 1/2 ס”מ. יוצקים לשמן כף גדושה לכל לביבה ומטגנים כ-3 דקות מכל צד עד הזהבה. מעבירים לנייר סופג.

3

מגישים עם סירופ מייפל או דבש.

גיוונים:

  • במקום צימוקים משתמשים בג’ינג’ר מסוכר חתוך לקוביות בגודל 1/2 ס”מ.
  • מוסיפים 1/4 כוס אגוזי מלך קצוצים דק יחד עם הצימוקים.
  • מגישים את הלביבות החמות עם קרם פרש, שמנת חמוצה או קצפת.
  • את שמן הקנולה אפשר להחליף בשמן חמניות.
  • אם אין סירופ מייפל אפשר להשתמש בדבש.