מתכון

לובּיֶיה – תבשיל בקר ולוביה

אוגוסט 2017
1 דירוגים
לובּיֶיה - תבשיל בקר ולוביה . צילום: דניה ויינר | סגנון: רותם ניר
לובּיֶיה - תבשיל בקר ולוביה . צילום: דניה ויינר | סגנון: רותם ניר

ו“מה אוכלים אצלכם בראש השנה?” - לוביה. הכוונה היא לתבשיל עסיסי שחב את הארומה שלו לעלי הזעתר המיובשים

אפשר, ואפילו מומלץ, להכין יומיים מראש, מה שהופך את המתכון הזה, של מזל מועלם, לפרקטי במיוחד לארוחת חג.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים
שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

שמים את הבשר בסיר עם מים. מביאים לרתיחה ונפטרים מהמים. חוזרים על הפעולה פעם נוספת.

2

מחממים מחבת עם שמן, מוסיפים את הבשר ומטגנים עד השחמה. מוסיפים שום ומטגנים עוד כדקה בלא לחרוך את השום.

3

מוהלים רסק עגבניות בכוס מים, מוסיפים לסיר ומבשלים כ-20 דקות ללא כיסוי.

4

מוסיפים לוביה, מלח וסוכר ומביאים לרתיחה קלה. מכסים ומבשלים כשעה. במהלך הבישול מוסיפים מים לפי הצורך. מוסיפים עלי זעתר ומבשלים עוד כחצי שעה, עד שהבשר רך לגמרי והרוטב סמיך.

הכנה מראש: אפשר להכין את הקדרה יומיים מראש ולשמור מכוסה במקרר. כיוון שעלי הזעתר דומיננטיים וממשיכים לתבל את התבשיל כשהם בתוכו, אם מכינים כמה ימים מראש מומלץ להוסיף אותם רק בחימום.