מתכון

לוזינה תפוזים עם שוקולד וקוקוס

נובמבר 2017
2 דירוגים
צילום: חיים יוסף | סגנון: אוריה גבע
צילום: חיים יוסף | סגנון: אוריה גבע

הלוזינה היא מין מרמלדת תפוזים (או חבושים) מוצקה ממוצא עיראקי. כשנעטפת בשוקולד וקוקוס היא הופכת לפרלין מפתיע

המרקם של הלוזינה מזכיר את הרחת לקום (רק בלי הממד העמילני) ואת הממבריז'ו (membrillo) — מחית החבושים הספרדית. כאן אורנה ואלה עוטפות אותה בשוקולד וקוקוס, שהופכים אותה לסוג של פרלין עשיר בפרי.

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לציפוי:

לציפוי:

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות

אופן ההכנה

מכינים את הלוזינה:

1

חותכים את 3 התפוזים לרבעים (חתך לאורך וחתך לאורך) ונפטרים מהגרעינים.

2

מעבירים את רבעי התפוזים למעבד מזון, מוסיפים סוכר וטוחנים עד שהתפוזים הופכים לעיסה.

3

מעבירים לסיר קטן ומבשלים על להבה נמוכה ברתיחה עדינה כשעתיים עד שהנוזל סמיך, מבריק ונפרד מתחתית הסיר בעת הערבוב. טועמים ומוסיפים מעט מיץ לימון אם חסרה חמיצות.

4

מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה ומפזרים עליו קוקוס טחון. משטחים את התערובת החמה על הקוקוס למלבן בגובה כ-3/4 ס”מ.

מצפים:

5

ממיסים שוקולד ושמן זרעי ענבים מעל בן מארי תוך כדי ערבוב.

6

מורחים את תערובת השוקולד על תערובת התפוזים ומעבירים למקרר לשעה ועד לילה להתייצבות.

7

פורסים בסכין חדה לריבועים בגודל הרצוי ועוטפים בקוקוס טחון.