מתכון

לזניה חצילים ופרמזן ברוטב חריף

2 דירוגים
לזניה חצילים ופרמזן ברוטב חריף של שפים מושיקו אברהם ורוני שטיקר. צילום: גל זהבי. סטיילינג: נעה קנריק
לזניה חצילים ופרמזן ברוטב חריף של שפים מושיקו אברהם ורוני שטיקר. צילום: גל זהבי. סטיילינג: נעה קנריק

הסו שפים של מסעדת אריא אופים לזניה, מנה אידיאלית לאירוח, שדורשת מעט עבודה וסופחת אליה באהבה תיבול עז

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים
שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

ללזניה

1

מרתיחים בסיר מים וכף מלח דק. מבשלים את דפי הפסטה לפי הוראות היצרן שעל גבי האריזה. מסננים מהמים ומכניסים למי קרח להפסקת הבישול.

לרוטב עגבניות

2

מחממים סיר בינוני ומוסיפים את שמן הזית והשום. ומאדים כ-4 דקות. מוסיפים את עגבניות השרי ותרכיז העגבניות, מכסים את הסיר במכסה ומנמיכים את האש. מבשלים חצי שעה על להבה נמוכה.

3

מחממים סיר בינוני ומוסיפים את שמן הזית והשום. ומאדים כ-4 דקות. מוסיפים את עגבניות השרי ותרכיז העגבניות, מכסים את הסיר במכסה ומנמיכים את האש. מבשלים חצי שעה על להבה נמוכה. לאחר חצי שעה מוסיפים מלח, סוכר, פלפל חריף ובזיליקום ומבשלים כ-5 דקות נוספות. מסננים את הרוטב דרך מסננת צפופה ומועכים את העגבניות. מצננים.

לחצילים

4

מחממים תנור ל-200 מעלות. פורסים את החצילים לפרוסות בעובי 1 ס"מ ומסדרים אותן על מגש מרופד בנייר אפייה. מפזרים מעל החצילים מלח דק ואופים כ-15 דקות.

להרכבת המנה והגשה

5

מניחים בתבנית דף לזניה, מעליו מניחים מהחצילים האפויים, רוטב העגבניות, עלי בזיליקום וגבינת פרמזן מגוררת. ממשיכים כך עם כל שאר דפי הלזניה בשכבות נוספות. מכניסים את הלזניה לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות לכ-12 דקות. מוציאים, חותכים ומגישים.