מתכון

לחם חילבה מטוגן (זלביה)

צובטים פיסות מהבצק, יוצרים לביבות ומטגנים. תוך חצי שעה הכל נטרף

6,878 בשלנים התעניינו במתכון זה
ינואר 2020
לחם חילבה מטוגן (זלביה)  של עינת אדמוני. צילום: קוונטין בייקון
לחם חילבה מטוגן (זלביה) של עינת אדמוני. צילום: קוונטין בייקון

אם לא השגתם עלי חילבה כותשים כף גרגרי חילבה עם 2 כפות נענע יבשה.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

מכינים את הבצק ומתפיחים

1

מערבבים 2 כוסות קמח עם 2 כפות סוכר, עלי חילבה, מלח וכורכום בקערה גדולה. יוצרים גומה במרכז ומוסיפים לתוכה שמרים, את כף הסוכר הנותרת ו- 1/4 כוס מים. משהים ל-10 דקות עד שתערובת השמרים מתחילה לתסוס.

2

מערבבים את יתרת המים עם כף שמן בקערה קטנה ומוסיפים לתערובת הקמח והשמרים. מערבבים.

3

מעבירים את תכולת הקערה למשטח עבודה מקומח (מקפידים להסיר את הבצק גם מהדפנות בעזרת קלף) ולשים עד לקבלת בצק רך וגמיש. משמנים קערה נקייה במעט שמן ומעבירים אליה את הבצק. מכסים במגבת לחה ומתפיחים כ-40 דקות עד שהתערובת מכפילה את נפחה.

מעצבים לביבות ומטגנים

4

מקמחים את הידיים ומשטח העבודה, צובטים מהבצק כדורים בגודל פינג פונג ומשטחים.

5

מחממים שמן בגובה 5 ס”מ במחבת גדולה. מחליקים את הלביבות לשמן אחת-אחת ומטגנים במחזורים קטנים דקה-שתיים מכל צד עד שהן מזהיבות יפה. מניחים על נייר סופג לספיגת שמן ומגישים חמים.