מתכון

לחם קופים עם פירות יבשים ואגוזים

2 דירוגים
לחם קופים עם פירות יבשים ואגוזים של שף קונדיטור ליאור שטייגמן. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: דיאנה לינדר
לחם קופים עם פירות יבשים ואגוזים של שף קונדיטור ליאור שטייגמן. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: דיאנה לינדר

בצק בריוש חמאתי והרוטב בו מספיגים את המאפה לפני האפייה גם הוא מבוסס חמאה, מה שמעניק לו המון עסיסיות ורכות

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לבצק בריוש

לתיבול הבצק

לסירופ

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

מכינים את הבצק

1

לשים במיקסר עם וו לישה את כל המרכיבים מלבד החמאה כ־5 דקות עד לקבלת בצק אחיד ומעט נוקשה.

2

מוסיפים את החמאה הרכה בהדרגה ותוך כדי לישה עד שהיא נטמעת בבצק ומתקבל בצק רך מאוד.

3

מכסים את הקערה ומשהים כשעה בטמפרטורת החדר עד שהבצק חלק, נוקשה יותר ותפוח מעט. לוחצים מעט על הבצק בעזרת יד מקומחת (כדי להוציא את האוויר). מכסים שוב את הקערה ומעבירים למקרר ל־3 שעות לפחות ועד יומיים.

מכינים את הסירופ

4

מרתיחים דבש, סוכר וחמאה בסיר קטן ומבשלים כדקה. מוסיפים שמנת וחלב, מבשלים עוד דקה וחצי ומצננים לטמפרטורת החדר.

 מתבלים את הבצק

5

מערבבים קינמון וסוכר, מרדדים את הבצק ליריעה בעובי 1 ס"מ, מורחים את החמאה ומפזרים את תערובת הסוכר וקינמון.הופכים את הבצק וחוזרים על התהליך.

6

חותכים את הבצק לחתיכות לא שוות בעזרת קלף או סכין רחבה.

7

יוצקים סירופ על תחתית התבניתעד לגובה של 1 ס"מ. מפזרים פירות יבשים ואגוזים ומניחים מעל חתיכות בצק לכיסוי התחתית. יוצקים שוב סירופ עד לגובה של 1 ס"מ, מפזרים פירות יבשים ואגוזים ומכסים שוב בחתיכות בצק. חוזרים על התהליך עד שהבצק ממלא 3/4 מגובה התבנית.

8

יוצקים את הסירופ שנותר, כך שיכסה כמעט את כל הבצק, מכסים את התבנית ומשהים בטמפרטורת החדר כשעה עד שהבצק מגיע למלוא גובה התבנית.

9

מחממים תנור ל־160 מעלות ואופים כ־35 דקות עד שהמאפה שחום.

10

מצננים בתבנית. לפני ההגשה מחממים תנור ל־180 מעלות, מחממים את העוגה כ־5 דקות, מוציאים והופכים אותה על צלחת הגשה. אם נשאר סירופ מחממים אותו מעט ויוצקים מעל.