מתכון

לחם קופים

נובמבר 2015
1 דירוגים
לחם קופים. צילום: דניה ויינר | סגנון: אוריה גבע
לחם קופים. צילום: דניה ויינר | סגנון: אוריה גבע

כל כדור ממולא בשוקולד אמיתי, וכאשר נוגסים השוקולד הנוזלי פורץ החוצה וממלא את הפה

זה לא לחם קופים שאתם מכירים. שימו לב: לא כל הכדורים באותו גודל, וזה מוסיף חן לעוגה.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לבצק שמרים מתוק:

למלית:

לציפוי:

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

שמים קמח, מלח וסוכר בקערת מיקסר עם וו לישה ומערבלים קלות. מוסיפים ביצה וקוביות חמאה ולשים לקבלת בצק פירורי. מוסיפים חלב בהדרגה תוך כדי לישה וממשיכים ללוש עוד 10-8 דקות לקבלת בצק רך וחלק שנפרד מדפנות הקערה.

2

מעבירים את הבצק לקערה משומנת מעט ומורחים אותו במעט שמן. מכסים את הקערה ומתפיחים במקום חמים כשעה וחצי-שעתיים עד שהבצק כמעט מכפיל את נפחו.

מעצבים וממלאים:

3

מעבירים את הבצק למשטח מקומח ומשטחים ידנית לעיגול בקוטר כ-25 ס”מ ועובי 1 ס”מ. חותכים את הבצק בסכין או בגלגלת פיצה לקבלת כ-60 ריבועים קטנים. הריבועים בשוליים יהיו קטנים יותר, וזה בסדר.

4

משמנים את התבנית בחמאה רכה בנדיבות.

5

מערבבים סוכר חום וקינמון בקערית.

6

מגלגלים כל ריבוע בצק לכדור קטן. משטחים את הכדור בכף היד וטומנים במרכזו מטבע שוקולד או מעט שוקולד קצוץ. אוספים את השוליים, סוגרים ומגלגלים לכדור.

7

טובלים כל כדור בחמאה מומסת ומאפשרים לעודפי החמאה לטפטף חזרה לקערית. מגלגלים בסוכר החום והקינמון ומניחים בתבנית. מסדרים את כדורי הבצק שורות-שורות בתבנית ומוודאים שהשורה האחרונה אחידה בגובהה.

מתפיחים ואופים:

8

מכסים את התבנית בניילון נצמד ומתפיחים כשעה.

9

מחממים תנור ל-180 מעלות.

10

מסירים את הניילון הנצמד ואופים 35-30 דקות או עד שהמאפה מתייצב בחלקו העליון ומוכן גם בחלקו הפנימי.

11

מוציאים מהתנור ומצננים כ-5 דקות. הופכים בזהירות על גבי צלחת הגשה.

12

העוגה במיטבה ביום הכנתה וטעימה במיוחד כשהיא חמימה. אפשר להקפיא ולחמם בתנור חם לפני ההגשה.