מתכון

לחמניות באו

מרץ 2019
1 דירוגים
שיפודים סיניים בלחמניות באו של שף צחי בוקששתר. צילום: יורם אשהיים
שיפודים סיניים בלחמניות באו של שף צחי בוקששתר. צילום: יורם אשהיים

לחמניות הבאו (Bao) הן רכות ואווריריות, ומקבלות לתוכן מאכלים כמו בשר מתפורר, פטריות או המבורגר טוב באהבה גדולה

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים
שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מערבבים בקערה גדולה את השמרים והסוכר עם המים הפושרים ו-½1 כוסות קמח ומניחים לתערובת לתסוס, מכוסה, למשך שעה-שעתיים.

2

מוסיפים את שאר המרכיבים: קודם כל את 2 כוסות הקמח שנותרו, ואז את היתר. מערבבים ולשים 6 דקות (אפשר במיקסר) עד שנוצר בצק. אם הוא דביק מדי, מוסיפים עוד קצת קמח. מתפיחים שוב כשעה.

3

יוצרים מהבצק כדורים קטנים וחלקים בגודל של כדור מטקות בערך. כדי ליצור להם מרקם חלק, מצמידים את קצה האצבע לקצה האגודל ביד אחת (בתנועת "מושלם"), ובאגודל היד השנייה הודפים את כדור הבצק דרך הרווח העגול שבין האצבעות.

4

מניחים את הכדורים על תבנית מקומחת, עם רווחים נאותים להתפחה נוספת. מכסים אותם במגבת מטבח לחה כדי שלא יתייבשו, ומתפיחים עוד רבע שעה.

5

גוזרים ריבועים קטנים של נייר אפייה בגודל כדורי הבצק. מחממים סיר אידוי או קוסקוסייה - חשוב שיהיה רווח בין המסננת לפני המים. מניחים כל עיגול בצק על ריבוע נייר אפייה כשהצד של הסגירה כלפי מטה, כדי לשמור עליהם מפני הידבקות לסלסילה. חשוב לרווח בין כדורי הבצק כדי שיוכלו לתפוח במהלך האידוי, ולא חייבים לאדות הכל בבת אחת.

6

מאדים 12 דקות ובודקים אם הלחמנייה נהייתה קלת משקל יחסית לגודל (אפשר לבצוע לחמנייה אחת ולבדוק שאינה בצקית בפנים, ובמידה שכן – להמשיך לאדות).

לזמן ההכנה יש להוסיף שלוש שעות להתפחת הבצק בשלבים

כלים: סיר אידוי או קוסקוסייה