מתכון

לחמניות פריקסה של מיכל וקסמן

דצמבר 2020
לחמניות פריקסה של מיכל וקסמן. צילום: שני בריל.
לחמניות פריקסה של מיכל וקסמן. צילום: שני בריל.

מעין סופגניות מלוחות אם תרצו – פריכות מבחוץ, רכות ואווריריות מבפנים, אותן ממלאים בתועפות דברים טובים

שימו לב הלחמניות זקוקות לשעתיים וחצי התפחה.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לטיגון

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

מכינים את הבצק

1

בקערת המיקסר מערבבים קמח, שמרים, מלח וסוכר. מוסיפים שמן זית ומים ולשים עד שהבצק נאסף לכדור. ממשיכים ללוש את הבצק במהירות בינונית 12-10 דקות נוספות. אפשר ללוש את הבצק גם בלישה ידנית. הימנעו ככל האפשר מהוספת קמח במהלך הלישה. בצק רך וקצת מאתגר ללישה יניב פריקסה טעים יותר.

2

בתום הלישה יוצרים מהבצק כדור ומניחים בקערה. מכסים בניילון נצמד או במגבת מטבח לחה. מתפיחים עד שהבצק מכפיל את נפחו, כשעה. כשהבצק מסיים לתפוח מפילים אותו ולשים מעט. יוצרים כדור, מחזירים לקערה ומכסים. מתפיחים שוב עד שהבצק מכפיל את נפחו, כשעה.

3

מרפדים תבנית או מגש גדול בנייר אפייה. מפילים שוב את הבצק, לשים מעט ויוצרים כדורים בגודל של קלמנטינות לערך. משטחים כל כדור מעט בידיים ומניחים על המגש, עם רווח בין כדור לכדור. מתפיחים 30 דקות.

מטגנים את הפריקסה

4

בסיר רחב ונמוך יחסית ממלאים שמן בגובה 5 ס”מ לפחות; אני משתמשת בתערובת של שמן זית ושמן גרעיני ענבים. אפשר לטגן רק בשמן זית ואפשר בכל שמן צמחי שאוהבים. הטמפרטורה הנכונה לטיגון פריקסה (או כל בצק אחר) היא 180 מעלות. אם השמן אינו חם דיו הוא ייספג בבצק בזמן הטיגון והלחמניות יצאו שמנוניות וכבדות. אם השמן חם מדי הן ישחימו מהר מבחוץ מבלי שהבצק יהיה מוכן מבפנים. הכלל הזה נכון לגבי מרבית המאכלים הדורשים טיגון עמוק, ולכן כדאי שיהיה ברשותכם מד חום. אפשר להשיג אותו בכל חנות לכלי מטבח, הוא לא יקר ואינו תופס מקום רב במגירה. אם אין מד חום בודקים שהשמן חם מספיק על ידי זריקה של כדור בצק קטנטן לתוכו. סביב הבצק אמורות להיווצר בועיות קופצות של שמן. אם השמן מעשן סימן שחומם יתר על המידה

5

מטגנים את הלחמניות עד שהן משחימות בתחתיתן, כ־ 2־ 4 דקות (תלוי במידת החום וגודל הלחמניות), הופכים ומטגנים עד שהן משחימות גם בצדן השני. מוציאים מהשמן ומניחים לספיגה על שכבות נייר מטבח. כשכל הלחמניות טוגנו, חוצים אותן לרוחבן אבל לא עד הסוף. משאירים את שני הצדדים מחוברים כדי שהסנדוויץ׳ העמוס בכל טוב לא יתפרק.