מתכון

לחמניות פריקסה

כך תכינו בעצמכם את הלחמניות הטעימות מהמטבח התוניסאי

יוני 2017
לחמניות פריקסה. צילום: דן לב | סגנון: טליה גון אסיף
לחמניות פריקסה. צילום: דן לב | סגנון: טליה גון אסיף

גיוונים:

  • לממהרים- מוותרים על הכנת הלחמניות והולכים על באגט או ג'בטה במקום.
  • למקצצים בקלוריות- לא חייבים לטגן את הלחמניות. אפשר גם לאפות כ-15 דקות בתנור שחומם -180 מעלות עד הזהבה.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

מחבתות, סירים, תבניות וכלי עזר לבישול של פיירקס ו-TEFAL עכשיו בהנחה מיוחדת THREE SIXTY FIVE by MASHBIR

אופן ההכנה

1

מערבלים קמח, שמרים, סוכר ומלח במיקסר עם וו לישה כחצי דקה. מוסיפים מים תוך כדי לישה ומערבלים במהירות איטית כ-10 דקות עד לקבלת בצק גמיש ואלסטי.

2

מכסים בניילון נצמד ומתפיחים כחצי שעה עד להכפלת הנפח.

3

מחלקים את הבצק ל-15 חלקים ויוצרים לחמניות בצורת סירות. מניחים על משטח מקומח, מכסים ומתפיחים כחצי שעה עד להכפלת הנפח.

4

מחממים שמן לטיגון עמוק בסיר (180 מעלות במטגנת חשמלית). מכניסים בזהירות כמה לחמניות לשמן, כשהצד העליון והתפוח כלפי השמן (כך שהצד הלא תפוח מספיק לתפוח מהחום) ומטגנים 3-2 דקות מכל צד עד להזהבה. מעבירים לנייר סופג. חוזרים על הפעולה עם שאר הבצק.

5

מצננים מעט ומגישים עם הסלטים.