מתכון

לינגוויני שומר, תירס וגבינת ריקוטה

ינואר 2016
לינגוויני שומר, תירס 
וגבינת ריקוטה. צילום:דניה ויינר | סגנון:אוריה גבע
לינגוויני שומר, תירס 
וגבינת ריקוטה. צילום:דניה ויינר | סגנון:אוריה גבע

חוכמת מטבח

אמנות אחזקת הגבינה
גבינת פרמזן
משקיעים בדבר האמיתי — פרמג'אנו רג'יאנו או גראנה פדאנו. לא קונים גבינה מגוררת! מגררים לפי הצורך מנתח שלם. הגבינה נוטה להתייבש במהירות, ולכן לא קונים נתחים גדולים אלא בינוניים. מותר גם להקפיא — הגבינה מפשירה בתוך שניות.
מוצרלה הטרייה נמכרת במים והיא עדינת טעם ובעלת מרקם צמיגי. היא משתלבת בעיקר במנות קרות כמו סלטי פסטה. הטובה ביותר עשויה מחלב בופאלו. המוצרלה הקשה נועדה בעיקר להתכה.
ריקוטה גבינה עדינה בעלת טעם ניטרלי ואחוזי שומן נמוכים. שימושית בעיקר במלית לרביולי ומשתלבת במאפי פסטה. תמיד נחמד להוסיף כף גדושה ממנה על מנת פסטה מוכנה. אפשר להשתמש בה גם לרטבים חמים במקום שמנת.
גורגונזולה ובכלל כל הגבינות בעלות העורקים הכחולים והטעמים הדומיננטיים מעולות לפסטה, רק חשוב לבשל על להבה נמוכה ככל האפשר ולהקפיד על ערבוב במהלך הכנת הרוטב, כדי שהגבינות לא יתפרקו ויהפכו לשמן.

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים
שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מטגנים שום, צ’ילי, מלח ופלפל במחבת עם שמן זית דקה עד שעולה ניחוח. מוסיפים שומר ומטגנים 2 דקות. מוסיפים גרגרי תירס ומטגנים דקה.

2

מוסיפים את הלינגוויני ומבשלים 2 דקות. מוסיפים פירורי לחם וגבינת ריקוטה ומערבבים.

3

מפזרים גבינת פרמזן ומגישים.