מתכון

לסיס

ינואר 2020
2 דירוגים
לסיס של רינת צדוק. צילום: שני בריל
לסיס של רינת צדוק. צילום: שני בריל

תבשיל שעועית שאוכלים בבוקר שבת חורפית לצד הג’חנון או הקובנה

התבשיל דומה קצת לקטניות המובשלות של החמין, והוא מתאים גם כתוספת לארוחות צהריים של שבת. אפשר לחבר למנה ביצים שיהפכו לחמינדוס.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים
שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מניחים את כל המרכיבים למעט המלח והביצים בסיר, יוצקים ליטר מים, מרתיחים, מנמיכים את האש לבינונית ומבשלים כ־40 דקות.

2

מחממים תנור ל־120 מעלות. מוסיפים לסיר מלח וביצים ומעבירים לתנור ל־3 שעות עד שרוב הנוזלים מצטמצמים והתבשיל דומה לחמין.