מתכון

לשון כבושה עם צלפים, חרדל וזרעי עגבניות

פברואר 2020
1 דירוגים
לשון כבושה עם צלפים, חרדל וזרעי עגבניות של קובי בנדלק ועופר אלמליח. צילום: דן לב. סטיילינג: אוריה גבע
לשון כבושה עם צלפים, חרדל וזרעי עגבניות של קובי בנדלק ועופר אלמליח. צילום: דן לב. סטיילינג: אוריה גבע

הלשון היא נתח בעל מרקם מעולה לכבישה, וכשמלווים אותה בנותני טעם דומיננטיים, היא יוצאת מענגת ממש

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ללשון

להגשה

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

כובשים את הלשון

1

מערבבים את המים עם מלח הכבישה. מניחים את הבשר בכלי מלבני וצר יחסית ויוצקים עליו את הנוזל עד שהוא מכוסה מכל הכיוונים. מכסים ומעבירים לקירור ל-3 ימים.

מבשלים

2

שוטפים את הלשון היטב מנוזל הכבישה, מעבירים לסיר ומוסיפים מים נקיים כדי כיסוי. מוסיפים את הירקות והתבלינים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים בבעבוע עדין כשעה וחצי.

3

קולפים את הלשון, מצננים ושומרים במקרר עד 10 ימים.

מגישים

4

פורסים את הלשון דק-דק ומסדרים על צלחת כמו קרפאצ’ו. מקשטים בארוגולה, צלפים, זרעי עגבניות וחומץ בלסמי. מזלפים מעל מעט שמן זית.