נהוג לאכול את הסו בורק בשעות הבוקר, כשהוא חם וטרי. הגישו אותו ביום שאחרי החג – לארוחת בוקר מפנקת. את בצק היופקה המקורי אפשר כבר להשיג בארץ – במעדניות, ברשתות שיווק מובחרות ובשווקים. אל תחששו מהקרעים בבצק – הוא ייקרע וזה בסדר, פשוט הרכיבו את המאפה בכמה שכבות כדי לאטום אותו.
לתבנית קפיצית בקוטר 26
החומרים טבלת מידות ומשקלות
אופן ההכנה
1
משמנים את התבנית ומרפדים בנייר אפייה.
2
מאדים תרד בסיר ללא שמן או מים עד שהנפח יורד, מעבירים לקערה ומערבבים עם גבינת טולום. מתבלים בפלפל ומעט מלח ומעבירים למסננת להגרת נוזלים.
3
פותחים את הבצק ומסדרים 2 שכבות ראשונות ממנו בתבנית כך שהשוליים פתוחים לצדדים. מניחים חלק ממלית הגבינה והתרד בתבנית.
4
קורצים מהבצק 2 עיגולים בקוטר 26 ס"מ ומניחים בתבנית כך שהם יכסו את המלית. מניחים מעל את שאר המלית. מכסים את המלית עם שאריות הבצק ששמרנו בשוליים ומהדקים מעט.
5
מחממים תנור ל־180 מעלות. מרתיחים בסיר חלב, חמאה ומעט מלח, מסירים מהאש ויוצקים על המאפה. אופים כחצי שעה עד שהמאפה מזהיב. מוציאים מהתנור, מפזרים מעל קשקבל ומחזירים לתנור לכ־10 דקות עד שהמאפה משחים.