מתכון

מאפה שומר ומנגולד ביין לבן וגבינת עיזים

3 דירוגים
מאפה שומר ומנגולד ביין לבן וגבינת עיזים של ניב כהן ומאיר עזר. צילום: אפיק גבאי. סטיילינג: טליה גון אסיף
מאפה שומר ומנגולד ביין לבן וגבינת עיזים של ניב כהן ומאיר עזר. צילום: אפיק גבאי. סטיילינג: טליה גון אסיף

מרהיב: מאפה שומר, ללא בצק, ריחני ועשיר בטעמים עם גבינת עזים ודבש

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

למנגולד

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

לשומר

1

מסדרים את חצאי השומר בתבנית עמוקה. מורחים מעל את הדבש והחמאה, יוצקים את היין ומתבלים במלח ובפלפל. אופים בתנור בחום של 180 מעלות למשך חצי שעה.

למנגולד

2

מחממים מחבת על אש בינונית, מוסיפים את החמאה ופרוסות שום וכן את המנגולד. מתבלים במלח ובפלפל לפי הטעם. מוסיפים את מיץ הלימון ומבשלים עד אשר המנגולד מאבד מנפחו אך נשאר ירוק.

להרכבת המנה

3

על צלחת שטוחה המתאימה לאפייה מסדרים את המנגולד. מעל מסדרים את חצאי השומר ומעליהם מניחים את טבעות הפרומעז. מכניסים לתנור לחום של 180 מעלות לכשלוש דקות. מגישים מיד.