מתכון

מאפה שמש של תרד, פטה ועגבניות

מרץ 2016
מאפה שמש של תרד, פטה ועגבניות. צילום: דן פרץ | סגנון: אוריה גבע
מאפה שמש של תרד, פטה ועגבניות. צילום: דן פרץ | סגנון: אוריה גבע

את הרעיון לעיצוב השמש קיבלתי מהשף אורן גירון, חברי היקר. מתקבל מאפה פתוח, שעושה המון רושם

רות אוליבר: "את הרעיון לעיצוב השמש קיבלתי מהשף אורן גירון, חברי היקר. מתקבל מאפה פתוח, שעושה המון רושם"

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

להברשה:

להברשה:

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות

אופן ההכנה

מכינים את המלית:

1

מאדים בצל במחבת עם חמאה 10 דקות על להבה נמוכה עד ריכוך והזהבה. מוסיפים שום, תרד ובזיליקום ומאדים כמה דקות עד שעלי התרד נראים נבולים. מתבלים, מעבירים למסננת להגרת נוזלים ומצננים. מעבירים לקערה ומערבבים עם מחצית מכמות הגבינה.

מעצבים בצורת שמש ואופים:

2

חותכים מהבצק שני עיגולים בקוטר 24 ס”מ כל אחד ומניחים אחד על השני בתבנית מרופדת בנייר אפייה. מסמנים עיגול פנימי בקוטר 20 ס”מ, מבצעים חתכים סביבו מהשוליים הפנימיים החוצה במרווחים של 5 ס”מ כמו קרני שמש. מרימים כל קצה של חתך ומקפלים באלכסון למשולשים קטנים ועוקבים.

3

מקפיאים לפחות 10 דקות עד האפייה.

4

מחממים תנור ל-190 מעלות.

5

מניחים במרכז השמש את המלית ומסדרים מעל רבעי עגבניות. מברישים בביצה את משולשי הבצק.

6

אופים כ-30 דקות עד שהמאפה מזהיב ומצננים מעט.

7

מפזרים את שארית הגבינה וכמה עלי בזיליקום ומגישים.