מתכון

כמוג'אדרה צבעונית

מרץ 2019
1 דירוגים
רובין פוד. צילום: אנטולי מיכאלו
רובין פוד. צילום: אנטולי מיכאלו

בעלי מסעדת רובין פוד החיפאית מעניקים מתכון למג'דרה טעימה שכבונוס גם שמסייעת לצמצם בזבוז מזון

מסעדת רובין פוד החיפאית מתרגמת את צמצום בזבוז המזון (הצמבו"ז) הלכה למעשה ופועלת רק על תרומות של סיטונאי פירות וירקות. קבוצת צעירים חיפאים חדורי אידיאלים השתלטה על חלל שבעבר היה בו אטליז והפכה אותו לבית אוכל באוריינטציה חברתית: כל אורח משלם כראות עיניו, רוב העובדים מתנדבים או מקבלים תשלום בארוחות, האוכל מבוסס על מזון מן הצומח וצמצום ומיחזור נחשבים למטרות על. עם זאת דבר במסעדה אינו משדר עליבות – הירקות באנטיפסטי נוצצים מרוב טריות, התבשילים עזי טעם והפוקאצ'ה מזכירה את זו של מסעדת רפאל בימיה הטובים. מקום מעורר קנאה שראוי שיהיו עוד מסוגו.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים
שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

משרים את העדשים במים, כל סוג בנפרד, למשך כשעה.

2

מטגנים חצי בצל קצוץ בשמן זית, מוסיפים את הפתיתים ומטגנים עוד כמה דקות. מוסיפים את הפתיתים ומבשלים לפי הוראות היצרן.

3

ממלאים שני סירים במים בינוניים במים, מוסיפים לכל סיר סוג עדשים אחר ומבשלים עד שהם מגיעים למרקם נגיס.

4

מסננים את העדשים ומערבבים לתוך סיר הפתיתים. מתבלים במלח ובכמון ומוסיפים עוד מעט שמן זית. מטגנים בשמן עמוק את שאר הבצלים ומניחים אותם על המג'דרה.