מתכון

מוח בסגנון מרוקאי

אוקטובר 2020
מוח בסגנון מרוקאי של שף אברהם בן מויאל, יקוטה (צילום: דור קדמי)
מוח בסגנון מרוקאי של שף אברהם בן מויאל, יקוטה (צילום: דור קדמי)

המוח נחשב למעדן במטבח המרוקאי והוא מוגש בחגים ובאירועים חגיגיים

עבודת הניקיון שלו דורשת מעט מאמץ ותוכלו לבקש מהקצב לעשות זאת עבורכם. אחרי בישול קצר יחסית המוח נותר רך ושוחה ברוטב עשיר – מומלץ להגיש לצד לחם שידע לספוג אותו כמו הפרנה למשל. אפשר להכין את כל מרכיבי התבשיל מבעוד מועד ולהרכיב סמוך להגשה.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

למוח

לרוטב

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

שולקים מוח

1

מרתיחים שפע מים עם חומץ בסיר בינוני ושולקים נתחי מוח כ-7 דקות עד שצבעם הופך ללבן. מוציאים בעזרת כף מחוררת ומעבירים למי קרח כדי לעצור את הבישול.

מבשלים ברוטב ומגישים

2

שמים מים, שמן, תבלינים, צ'ילי יבש ושום כתוש בסיר נמוך, מחממים מעל להבה בינונית־גבוהה כ־10 דקות בבעבוע עדין, טועמים ומתקנים תיבול.

3

מוסיפים את המוח המבושל ומבשלים כ־10 דקות, מקפים קצף מעל פני המים אם צריך. מבשלים 10 דקות עד שהנוזל מצטמצם ב-1/2, מפזרים כוסברה ומגישים.