מתכון

מוס שוקולד מריר וקרמל

יולי 2017

אנחנו מודים, זה לא המתכון הכי פשוט שאנחנו מכירים למוס שוקולד. אבל יש גם בשורות טובות: אפשר להכין כל שלב בנפרד (וחלק מהמרכיבים גם עומדים בפני עצמם כנישנושים טעימים, כפי שתיווכחו מיד), והתוצאה: מרשימה וטעימה כל-כך!

אנחנו מסכימים, המתכון הבא מתפאר בכמה וכמה שלבי הכנה ובכמה חומרי גלם שיכול מאוד להיות שאין לכם בבית. הוא דורש משקל מטבח ואף מדחום, והוא לא המתכון הכי פשוט שאנחנו מכירים למוס שוקולד. אבל יש גם בשורות טובות: אפשר להכין כל שלב בנפרד (וחלק מהמרכיבים גם עומדים בפני עצמם כנישנושים טעימים, כפי שתיווכחו מיד), והתוצאה: מרשימה וטעימה כל-כך!

דנון, בית הספר למצוינות קולינרית, מתמחה בלימודי בישול, קונדיטוריה ואפיית לחמים. הלימודים מתקיימים בקמפוס המתקדם בנמל תל אביב. המתכון באדיבות מנהל מגמת הקונדיטוריה ליאור שטייגרמן, מתוך לימודי הקונדיטוריה.

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

למוס שוקולד:

לרוטב קרמל מלוח:

לאגוזי לוז מקורמלים:

לקריספי אגוזים ואורז תפוח:

למוס שוקולד:

לרוטב קרמל מלוח:

לאגוזי לוז מקורמלים:

לקריספי אגוזים ואורז תפוח:

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות

אופן ההכנה

מכינים מוס שוקולד:

1

מערבבים בקערה קטנה את הג'לטין והמים עד להמסה של הג'לטין. מניחים בצד.

2

בסיר קטן מחממים את החלב. מכבים את האש ומוסיפים פנימה את פולי הקקאו, חולטים כ-15 דקות.

3

בקערה נפרדת טורפים את החלמונים עם הסוכר, מוסיפים מעט חלב חם לתערובת ומערבבים. יוצקים את תערובת החלמונים לסיר עם החלב, מערבבים בעזרת כף עץ ומבשלים על להבה נמוכה, עד ל-85 מעלות (יש להשתמש במדחום המיועד למטבח).

4

מוסיפים פנימה את הג'לטין ומערבבים.

5

מסננים את התערובת לקערה עם קוביות השוקולד. טורפים היטב ומקררים ל-35 מעלות.

לא

6

במיקסר מקציפים שמנת מתוקה עד לקבלת מרקם יוגורט (יש לשים לב להקציף עד לקבלת מרקם יציב).

7

מקפלים את השמנת המתוקה המוקצפת לתערובת השוקולד המצוננת. עדיין לא יוצקים לקעריות ההגשה.

מכינים רוטב קרמל מלוח

8

: מבשלים את הסוכר והמים על אש בינונית עד לקבלת קרמל כהה.

9

מוסיפים פנימה חמאה ומערבבים להמסה. מוסיפים שמנת ומלח ומערבבים בעדינות. מקררים לטמפרטורת החדר.

מכינים אגוזי לוז מקורמלים

10

: קולים את אגוזי הלוז בתנור שחומם מראש ל-150 מעלות כ-15 דקות. מצננים.

11

מבשלים את המים והסוכר בסיר קטן עד ל-118 מעלות. מוסיפים פנימה את האגוזים הקלויים ומכבים את האש.

12

מערבבים היטב עד שהאגוזים מצופים בסוכר (שבינתיים התגבש מחדש). מדליקים את האש ומקרמלים את האגוזים בעדינות. כאשר מגיעים לצבע הקרמל הרצוי מוסיפים פנימה חמאה ומערבבים.

13

מעבירים את האגוזים למגש עם נייר אפייה משומן, מצננים לטמפרטורת החדר.

מכינים קריספי אגוזים ואורז תפוח:

14

ממיסים את השוקולד וחמאת הקקאו בבאן מרי.. מוסיפים את המחיות ואת החומרים היבשים. מפזרים על נייר אפייה ושומרים בקירור.

מרכיבים:

15

יוצקים 2 כפות קרמל מלוח, מעט אגוזים מקורמלים ומעט קריספי אגוזים ואורז תפוח בתחתית כל קערת הגשה. יוצקים פנימה את מוס השוקולד. לפני ההגשה מקשטים מלמעלה בעוד קרמל, אגוזים וקריספי.